How to wear: de zwart wit trend 2013

Twee kleuren die elkaar perfect aanvullen, die bij elkaar horen als man en vrouw. We hebben het natuurlijk de kleuren zwart en wit. Eigenlijk kunnen we dit geen trend noemen aangezien zwart wit nooit out of fashion is. Deze kleurcombinatie werd al gedragen door Coco Chanel in de jaren ’20 en wordt de dag van vandaag nog steeds door vele modeontwerpers gebruikt als inspiratiebron. Ook op het gebied van schoenen zet de zwart wit trend voort. Labels als Sophia Webster, Sam Edelman en Kate Spade brengen allemaal een ode aan deze legendarische combinatie. Maar ook op de New York Fashion Week 2013 was zwart-wit een regelrechte hit.

Combinaties

Zwart wit is een combinatie die de dag in vele patronen en prins voor komt. Denk bijvoorbeeld aan zwart-wit gestreept, geometrisch, stippen en monochrome items.

Zwart wit trend 2013. How to wear: de zwart wit trend 2013. Bekijk hier alles over deze trend. Van combinaties tot verschillende designs en patronen.

 

Strepen

Strepen kunnen zorgen voor een bijna hypnotisch effect vooral als het om zwart/wit gaat. Vorig jaar 2012 waren streepcombinaties in het zwart-wit een regelrechte hit. Maar het lijkt erop dat modeland deze trend dit jaar ook nog door de vingers ziet. Met name een blazertje of een broek in zwart-wit is al genoeg voor het upgraden van je volledige outfit.

Stippen

Stippen associeer je in eerste instantie waarschijnlijk met Bassie de clown. Gelukkig geldt dat niet voor stippen in de kleuren zwart en wit. Het kan er namelijk erg elegant uitzien en je outfit nét even dat extraatje geven. Kies voor 1 item in de stippenprint. Ga bijvoorbeeld voor een blouse of sjaaltje.

Monochroom

Je kunt er ook voor kiezen om aparte items te dragen in zwart of wit en deze vervolgens met elkaar te mixen en te matchen. Neem bijvoorbeeld een witte blazer, zwart blousjes en een witte pantalon. Combineer daarbij ook een zwarte zonnebril en/of clutch. Zo heb je toch een zwart wit look, maar dan gecombineerd door afzonderlijke stukken. Erg chique en sophisticated.