T-strap heels: The Great Gatsby als inspiratiebron

Al naar de film the Great Gatsby geweest? Nog niet? Dan wordt het misschien tijd om te gaan en je te laten inspireren door de mode uit de jaren 20. We schreven er al eerder over, maar we hebben nog een leuke tip voor de zomer. De T-strap heels die we regelmatig in de film zien langskomen. Alle reden dus voor Shoejunks om op een mindere zomerse dag een bioscoopje te pakken.

De T-strapheels doen veel vrouwen denken aan de goede oude schooltijd en de wilde maar vaak keurige schoolfeesten. Maar deze schoen is meer dan dat alleen. Het is een vintage glamour look die we ook in de jaren ’20 van de vorige eeuw veel zagen. Het is daarom een ideaal onderdeel van de op 1920-geïnspireerde Great Gatsby look, maar past even goed bij een eigenzinnige party outfit in het huidige tijdperk. Daarom vinden we dat je minimaal 1 paar in de kast moet hebben staan. Het ontwerp heeft de tijd overleeft en bewezen dat het nog steeds glamourous is om ze te dragen. Ook de celebs zijn er gek op!

Vraag je je af waar de T-strap vandaan komt? Deze is voor het eerst in productie genomen in 1900 van de vorige eeuw. Veel kinderschoenen zijn gebaseerd op de T-bar. Daar kennen veel mensen het ontwerp ook van. Maar de toepassing op de hoge hakken inspireert nog steeds veel ontwerpers en modehuizen. Overigens zien we het ontwerp ook vaak terug bij grote ketens als Top Shop, H&M, Zara en Mango.