H&M dumpt Cara Delevingne na verdacht zakje

Cara Delevingne werkt niet langer voor winkelketen H&M. Dat bevestigt de Zweedse modegigant tegenover het Britse dagblad The Mirror. Het label dumpt haar vanwege een foto waarop te zien is dat het topmodel een zakje laat vallen met verdachte inhoud erin. Wat er precies in het zakje zat is onduidelijk.

Het incident gebeurde afgelopen mei toen Cara werd gefotografeerd terwijl ze haar voordeur opende. Ze liet toen per ongeluk een klein transparant zakje vallen met wit poeder erin toen ze de deur uitstapte. Cara probeerde het zakje nog te verbergen door met haar sneaker erop te gaan staan, maar was te laat voor de camera’s van de paparazzi. Zij legden Cara met het verdachte zakje vast op de gevoelige plaat.

Geen model

H&M bevestigt dat het 20-jarige topmodel niet meer voor de keten werkt, maar ontkent tegelijkertijd dat ze ooit het gezicht is geweest van H&M. ‘We hebben haar alleen ingezet voor een modeshow. Ze is geen model voor ons noch het gezicht van H&M’, aldus de woordvoerder van de winkelketen. Het gaat dus blijkbaar om een misverstand.

Zero tolerance

H&M hanteert een zero-tolerance beleid als het gaat om modellen die drugs gebruiken. Kate Moss werd eerder aan de kant gezet door de Zweedse modeketen toen in de media naar voren kwam dat ze cocaïne had gebruikt.

Rita Ora

Nu maar hopen voor Cara dat andere labels haar niet aan de kant zetten. BFF Rita Ora siert namelijk de nieuwe DKNY resort collectie van 2014. Van dit label was Cara eerst het gezicht. Gelukkig is Cara nog volop in trek. Samen met Nederlands topmodel Saskia de Brauw schittert ze in de nieuwe herfst campagne van Fendi.