Mode 2014 dames: de seventies

Dat de jaren ’70 een grote invloed hebben dit seizoen mag wel duidelijk zijn. De flared jeans, een floppy hoed, knie hoge laarzen en los vallende jumpsuit: het mag duidelijk zijn dat dit een aantal signature stukken zijn voor aankomend najaar. 

70’s look

De meest invloedrijke stijliconen van 2014 laten zich inspireren door dit tijdperk. Wat dacht je van Behati Prinsloo in Donna Karen of Kate Moss met haar rock ’n roll stijltje geïnspireerd op de jaren ’70. Iedereen, wie het ook is, heeft wel een typisch seventies item in de kast hangen. Denk aan materialen als fluweel, jeans, corduroy of transparant. Qua key pieces kun je denken aan een megazonnebril, flaphoed, jeansbroek met wijde pijpen en lange maxi-jurken. Designers en labels als Marni, Ray-ban en The Row doen volop mee aan de jaren ’70 trend.

Stijl tips

Maar het leuke is dat bepaalde items je lichaam ook nog eens flatteren. Een jeans met wijde pijpen geeft je bijvoorbeeld lengte en daardoor lijk je slanker. Maar ook die lange ketting om je hals kan wonderen verrichten voor je decolleté.  Een jumpsuit in een kleur doet je langer doen lijken en een flaphoed maakt je look helemaal af. Kortom, een trend die aankomend seizoen zeker de moeite waard is.