Mode en trends 2013: Loafers

Afgelopen winter zagen we naast de veelbesproken mode winter trends zoals romantic gothic, barokprinten en cyber couture, een nieuwe schoenentrend voorbijkomen: de loafers! Een absolute musthave van afgelopen winter. Ook ideaal als ’tussenschoen’ in de lente in aanloop naar de zomer. Bij Gucci zijn de loafers voor aankomende lente en zomer al gespot in de collectie van 2013, nog even afwachten dus! 

Geschiedenis

Loafers werden in de jaren ’30 gedragen door voornamelijk heren: een succes bij menig  advocaten en mannen van middelbare leeftijd. De loafer werd destijds beschouwd als dé ideale schoen: comfortabel en netjes.  Perfect tijdens een relaxte zondagmiddag of een hectische werkweek. Hoewel populariteit vroeger in één adem werd genoemd met comfortabel en veelzijdigheid , is dat anno 2012 wel even anders. Deze lente maak je met loafers aan je voeten een über fashion statement! Leuk bij de tomboy look of classy voor op kantoor, de loafer wordt in 2013 gedragen bij verschillende soorten looks. 

Designers

High end designers als Louboutin, Marni en Lanvin introduceerden afgelopen winter loafers wel op een hele indrukwekkende manier. Louboutin versierde de loafer met studs en schotse printjes, terwijl Marni over ging op het klassieke Old is Gold. Lanvin experimenteerde met lakleer en satijn voor een echte Parijse look. 
Kortom de loafer was een hit en blijft komend voorjaar een hit. Bij verschillende designers is het schoentje al te bewonderen in de meest uiteenlopende versies: van kleur & metallic tot prints en studs. 

Celebs

Naast designers zijn er ook een aantal celebs helemaal fan van deze winter trend: Kate Moss, Alexa Chung en Taylor Swift werden al gespot op deze fashion loafers. 

Shoe Style

Het leuke is dat deze trend makkelijk te combineren is met verschillende looks. Of het nou overdag is of ’s avonds loafers zijn veelzijdig en passen bij elke gelegenheid. 
 
Overdag: Draag loafers voor een stoere look met een strakke skinny jeans en een biker jasje. Ook leuk in combinatie met een flair jeans in de style van de jaren ’70. 
 
’s Avonds: Een mooi pak is een echte musthave deze winter. Combineer daarom de smoking in combinatie met loafers voor een classy en charmante look.