Geox schrapt banen vanwege crisis

Schoenenmerk Geox gaat vanwege de crisis banen schrappen. De omzet van de Italiaanse schoenfabrikant daalde in de eerste helft van 2013 meer dan 10%. Eind juni 2013 werd er ook al over een reorganisatie gesproken. Toen zouden er 87 banen worden geschrapt. Maar nu is het eindelijk zover en gaan er echt ontslagen vallen. Volgens een Duitse website zullen er 44 werknemers worden ontslagen en voor andere medewerkers gaat het salaris omlaag, die ook minder gaan werken.

Omzet

Geox boekte over de eerste zes maanden van 2012 een omzet van 429,1 miljoen euro. Het bedrijf rapporteerde een omzet van 386,8 miljoen euro over het eerste half jaar van 2013. Een daling van 15,5% om precies te zijn.

Zuid-Europa

De daling van de omzet is te wijten aan economische moeilijkheden in de belangrijkste landen van Zuid-Europa. In Italië was de daling van de omzet het meest. Het management van Geox verwacht dat dit ook een negatieve invloed zal hebben op de omzet en winst voor de rest van het jaar.

Cafe Moda

Geox is overigens niet het eerste schoenenmerk waarmee het niet zo goed gaat, maar een faillissement lijkt ver weg. Eerder schreven we al over Cafe Moda die eerder dit jaar failliet werd verklaard. Het gevolg hiervan waren de teruglopende schoenverkopen.