Gaat Western House haar deuren sluiten?

Een begrip in Amsterdam Centrum, de schoenenzaak Western House aan de Oude Doelenstraat. Al sinds 1972 zijn in deze winkel té gekke westernlaarzen, schoenen, riemen en tassen te koop. Eigenlijk is Western House een synoniem voor cowboylaarzen. Maar hoe is het zover gekomen dat ze nu misschien hun deuren moeten sluiten?

Te groot?

Nu plots dreigt er sluiting van deze welbekende zaak omdat de gemeente Amsterdam vindt dat het veertig jaar oude uithangbord qua omvang te groot is en niet past in de nieuwe plannen die zij voor deze straat heeft.

Geen reclame?

Het conflict dat over het uithangbord ontstaan is, is de druppel die de emmer laat overlopen bij  de eigenaar. Hij stelt in een artikel in Het Parool dat het ongepast is om ondernemers hun reclame te laten weghalen. Met een uithangbord attendeer je klanten op je winkel en dat is toch heel normaal. Hoe kan het bestaan dat in tijden van de huidige economische crisis een gemeente besluit dat alle reclame weg moet?

Voor Western House gaat de gemeentelijke bemoeienis nu echt te ver en hij heeft er geen zin meer in. Als het zo moet dan heeft hij weinig zin zijn zaak nog langer open te houden. Twee jaar geleden is de winkel aan de Kalverstraat verkocht en de eigenaren hadden graag de zaak aan de Oude Doelstraat nog een tijd opengehouden, maar blijkbaar komt daar nu toch verandering in.

Hoorzitting

Het ontstane geschil wordt binnenkort tijdens een hoorzitting besproken. Als de eigenaren in het gelijk worden gesteld, blijft Western House gewoon geopend. Verliezen ze echter het geschil dan zal er een nieuwe huurder voor het winkelpand worden gezocht.

Over Western House

Wij hopen natuurlijk dat het niet zo ver komt. Voor degenen die Western House nog niet kennen, ben je in Amsterdam, bezoek dan de winkel aan de Oude Doelenstraat 6-8. Western House heeft een lange ervaring op het gebied van western en basic laarzen. Er is keuze uit meer dan 500 modellen en Western House is met name gespecialiseerd in Sendra boots.

Gaat Western House haar deuren sluiten? Lees hier alles over het laatste schoenen nieuws: Gaat Western House haar deuren sluiten? Je leest het hier.

De winkel is te gek opgezet met een enorme voorraad aan laarzen voor gents, ladies & kids. Zijn cowboy laarzen niet je favoriet dan is er altijd nog een ruime keuze in ander schoeisel. Just pop in for a look!