Funny find: Punt laarzen voor mannen?

Punt, puntiger, puntigst? En dan hebben we het niet over de stiletto’s van Victoria Beckham of Kim Kardashian. Deze diva’s spannen niet de kroon als we het hebben over de puntigste puntschoenen. Benieuwd? Je zult versteld staan!

Mexicaanse punt laarzen

Mexicaanse punt laarzen – in het Spaans ‘Botas picudas mexicanas’- is een stijl die in Mexico veelal wordt gedragen door …. mannen?! En dat deze laarzen opvallen dat is zeker! Hoewel wij bij puntschoenen denken aan pumps met een puntneus, is dat in Mexico wel anders. Hier gaan de mannen nóg een stapje verder. De punten zijn namelijk zo langwerpig dat je je bijna niet kan voorstellen hoe mannen op deze laarzen kunnen lopen. Toch is het waar! De punt van de laarzen is zo lang dat ze opkrullen, waardoor de schoenen een totale lengte kunnen hebben van 1.5 meter. Eén ding is in ieder geval zeker: met deze schoenen aan je voeten voel je je gegarandeerd veilig. De kans dat je ruzie krijgt met iemand is heel klein aangezien je meteen een wapen op zak hebt!

De mannen die geen schoenmaker kunnen betalen voor het maken van deze schoenen, maken ze zelf met behulp van tuinslangen. En dat ze creatief zijn dat is zeker! Mexicaanse mannen houden van een hoge dosis bling bling. Van verf en pailletten tot knipperende LED verlichting en discoballen. Met deze schoenen is het altijd feest! Deze laarzen worden namelijk gebruikt om te dansen op typisch Mexicaanse ‘tribal guarachero’ muziek. In combinatie met een western overhemd en skinny jeans gaan de heren helemaal los! Dansen en lopen op deze opmerkelijke stoere boots is voor de mannen dus geen enkel probleem. Daar kunnen de dames nog wat van leren!

Over de punt laarzen

In bepaalde delen van Mexico en de Verenigde Staten worden deze laarzen veelal gedragen door Mexicaanse mannen. Deze laarzen komen oorspronkelijk uit de Mexicaanse staat San Luis Potosí en zijn van ongekende populariteit. Deze trend heeft inmiddels de staten bereikt van Dallas, Texas en Mississippi in de Verenigde Staten waar veel Mexicaanse migranten wonen.