Eindeloos combineren met de Chelsea Boot

Deze klassieker die niet mag ontbreken in de schoenencollectie van modeliefhebbers: de Chelsea boot. Afgelopen najaar en winter werd deze ook in Nederland veelvuldig gespot en dat betekende de comeback van deze heerlijke schoen. En ook in het voorjaar mag deze niet in je collectie ontbreken, want hij combineert fantastisch. Maar wat is de Chelsea boot en waar komt deze vandaan? Lees snel verder!

De Chelsea boot heeft een geschiedenis die ver terug gaat. Het ontwerp van de schoen wordt toegeschreven aan J. Sparkes-Hall, die de schoen in eerste instantie ontwierp voor de toenmalige koningin van Groot-Brittannië, Queen Victoria. In het patent dat hij in 1851 schreef zegt hij dat zij er zelfs dagelijks op zou hebben gelopen! De belangrijkste kenmerken van de schoen zijn de hoogte: tot de enkel, de hak: laag, en misschien wel het opvallendste kenmerk: het elastieken deel aan de zijkant van de enkel. De schoen heeft geen veters, maar door het stretchy enkelstukje zijn ze gemakkelijk aan te trekken en is de pasvorm perfect.

Ontstaan van de naam

Het ontwerp van de schoen is dus al ontzettend oud, maar de naam kwam pas ruim 100 jaar later. Een groep filmmakers en kunstenaars hing vaak rond in London, en kreeg de naam ‘Chelsea set’. De naam Chelsea werd vervolgens gekoppeld aan bijvoorbeeld de schoenen die zij allemaal droegen, en sindsdien noemen wij die schoenen de Chelsea boot.

Van toen, naar nu

En de schoen is dus weer helemaal hot, voor mannen én voor vrouwen zijn ze in ontzettend veel verschillende kleuren en stijlen te verkrijgen. Bovendien is de schoen heel goed te combineren, zo bewijzen deze celebrities. Kendall Jenner combineert haar boot bijvoorbeeld met een stoere leren broek, terwijl Diane Kruger haar laarsjes draagt onder een zomers jurkje. Met de Chelsea boot kun je dus alle kanten op, of je nu voor een casual look of een iets chiquere uitstraling gaat.

Op zoek naar inspiratie? In onze Styleguide vind je genoeg ideeën om je nieuwe boots te combineren. En het kan niet gek genoeg, zelfs onder een strandjurkje misstaan de schoenen niet. Dus sla je slag, en ga op zoek naar jouw ideale combi!