Wannahave: DVD Diana Vreeland

Als mode je passie is, moet je deze documentaire zeker gezien hebben. Met haar sprankelende persoonlijkheid wist dit mode-icoon zich op te werken tot hoofdredactrice van de meest spraakmakende tijdschriften in de mode. Diana zwaaide met de scepter als hoofdredactrice bij  Harper’s Bazaar en Vogue. Ze schreef geschiedenis door mode te verheffen tot kunstvorm en had een hele duidelijke visie als het op mode aankwam. Hierdoor wist ze een lifestyle te creëren vol glamour maar ook wist ze te shockeren. Naast moeder en echtgenote was ze een echte carrière tijger. Diana, een uitgesproken en excentrieke vrouw, iets wat in  de jaren ’30 erg ongewoon was. Deze DVD is daarom een echte wannhave als je gek bent op mode!

The eye has to travel 

Haar verhaal en leven is gebundeld in een boeiende DVD – The eye has to travel. In deze documentaire maak je kennis met Diana Vreeland en begin je al snel van haar te houden. Ze is alles behalve saai en je merkt dat ze echt wat te vertellen heeft. Ze een intrigerende en boeiende vrouw zowel om naar te luisteren als naar te kijken. Hieruit blijkt maar weer dat klasse en uitstraling niet te koop zijn. Want ondanks dat ze niet tot de knapste behoort, heeft ze een uitzonderlijk gevoel voor mode, elegantie en stijl.

Gemiddeld zijn was voor deze vrouw geen optie. Zoals ze tegen haar kinderen zei: ‘’ Zorg dat je óf bij de beste van de klas hoort óf bij de slechtste. Want gemiddeld zijn… dat is zo….’’

Coco Chanel, Twiggy & Jackie O

Daarnaast stond Diana bekend om haar gevoel voor humor en nam ze geen blad voor de mond. Met uitspraken als  ‘The bikini is the biggest thing since the atom bomb’, wist Diana precies de spijker op z’n kop te slaan. Naast haar rol als hoofdredactrice was Diana ook geliefd bij celebs en designers. Tot haar vriendenkring behoorden onder andere Twiggy, Jackie O en de legendarische Coco Chanel.

Stijlicoon

Diana was een stijlicoon, ijverig en fashionista pur sang. Ze wordt door de modewereld geroemd om haar stijl, visie op mode en vlijmscherpe uitspraken. Diana is dé ware Queen van Fashion. In ‘’The eye has to travel’’ vertelt Diana over haar leven en haar passie voor mode.

De DVD is te koop bij bol.com voor momenteel slechts 9 euro. dus ben je een echte fashion passionata dan is deze docu zeker aan jouw besteed.