Een paar geamputeerde benen bij uw nieuwe Louboutins, mevrouw?

‘’I would hate for someone to look at my shoes and say: O my god! They look so comfortable’’. Een quote van schoenendesigner Christian Louboutin. Dat de ontwerper niet veel geeft om het gemak van vrouwen mag dus wel duidelijk zijn. Wie mooi wil zijn moet pijn lijden en daar sluit de designer zich feilloos bij aan. Zijn nieuwe lookbook belichaamt de bovenstaande quote. Voor de Louboutin collectie herfst/winter 2014 gebruikt de designer ledematen van paspoppen in de vorm van een kalender om alle maanden van het jaar vast te leggen in een paar rode zolen.

This is a man’s world

In een interview zei hij ooit dat hij altijd zijn schoenen ontwerpt met mannen in gedachten. Hij begrijpt volkomen dat een man zegt: Schat, als we gaan dineren vanavond, vind je het dan erg om je te verkleden. En met verkleden wordt aannemelijk het verwisselen van de schoenen bedoeld. Van sloffen naar pumps, volgens Louboutin een must

Benen in een box

De Louboutins uit de nieuwe herfst/winter collectie 2014 zijn verpakt in een doos met duur papier bungelend aan een paar plastic benen. De meningen over het lookbook zijn op de modeblogs nogal verdeeld. Zo is Fashion Telegraph niet erg te spreken over de nieuwe campagne van de shoe designer: Vrouwonvriendelijk en bovendien is het niet fris om naar een paar geamputeerde benen te kijken’’. Maar toch zijn er ook reacties die de campagne totaal niet shocking vinden. De ledematen lijken duidelijk op plastic en van ‘echt-lijkende’ benen is dus totaal geen sprake. Wat vind jij: overdreven of niet?