Dr Martens klaagt copycat aan

Miley Cyrus droeg allesbehalve kleding in haar nieuwe videoclip Wrecking Ball, maar koos wel voor een paar Dr. Martens boots. Helaas is het label minder blij als er kopieën van hun bekende verterlaarzen op de markt verschijnen. Daarom besloot Dr. Martens het schoenenmerk Chinese Laundry aan te klagen wegens het kopiëren van hun beroemde boots.

Dr. Martens vs. Chinese Laundry

Dr Martens klaagt copycat aan. Dr. Martens klaagt een label aan vanwege het kopiëren van hun bekende veter boots. Lees hier alles over dit nieuws.

links: Dr. Martens, rechts het exemplaar van Chinese Laundry

Deze boots lijken namelijk verdacht veel op het exemplaar van Dr. Martens, maar zijn van het label Chinese Laundry. Reden genoeg voor Dr. Martens om  het label voor het gerecht te slepen en dit uit te vechten in de rechtszaal. Volgens Dr. Martens heeft Chinese Laundry opzettelijk details gebruikt om mee te liften op het succes en de populariteit van de schoenen. Uit de aanklacht blijkt dat Chinese Laundry de stijl en de configuratie van de schoenen van Dr. Martens exact heeft gekopieerd.

Over Dr. Martens

Dr Martens bestaat al sinds de jaren ’60 en werd met name populair door hun stoere veterlaarzen. De laarzen voorzien van gele stiksels,  een dikke zool en een ronde neus zijn typische kenmerken van Dr. Martens. Bovendien staat de signature stijl van het label geregistreerd bij het U.S. Patent and Trademark Office.