Comme des Garçons x Bata Tennis

We weten het; dit is de zoveelste samenwerking op modegebied, maar ja; kunnen wij er wat aan doen dat ontwerpers de laatste tijd haast verliefd worden op elkaar(s werk)? We vinden het niet echt heel erg: het resulteert immers in fantastische ontwerpen als designers hun krachten bundelen.

Comme des Garçons x Bata Tennis

Hetzelfde geldt voor de Comme des Garçons x Bata Tennis designer collab. Comme des Garçons is een populair modehuis uit Japan dat gerund wordt door Rei Kawakubo. Het merk is allesbehalve commercieel: je kunt het werk van Kawakubo haast kunst noemen.  Het modehuis staat bekend om haar avant-gardistische stijl.

Comme des Garçons x Bata Tennis: schoenencollectie. Alles over de schoenencollectie en samenwerking tussen Comme des Garçons x Bata. Ontdek alles hier.

Over Bata

Het Tsjechische Bata Tennis werd in 1984 opgericht, en was vooral populair in India, waar de productie van de schoenen ook plaatsvond. Onder leiding van Charles Pignai, de achterkleinzoon van Bata-oprichter Tomás Bata, maakte het merk een grote comeback in 2013. Dit bleef niet onopgemerkt: Kawakubo was enthousiast over de iconische witte canvas tennisschoen en wilde gelijk samenwerken met het merk.

What to expect? 

Wat kunnen we verwachten van de samenwerking? Twee nieuwe Bata ontwerpen die voorzien zijn van zwarte polkadots van Comme des Garçons. De schoenen blijven wit; van de zool, tot aan de neus en de veters. De eenvoudigheid van het Bata-ontwerp voert de boventoon. De schoenen zijn vanaf december te koop bij de winkels van Comme des Garcons en bij Colette (Parijs). De schoenen zullen waarschijnlijk rond de €95 euro kosten.