Charlotte uit Sex and the City:‘’Ik draag alleen nog maar flats’’

Kristin Davis die de rol vertolkte van Charlotte in de hitserie Sex and the City, verontschuldigt zich voor het aanmoedigen van vrouwen om hoge hakken te dragen. De 49-jarige actrice geeft aan tegenwoordig alleen nog maar op platte schoenen te lopen. En hoewel platte schoenen momenteel razend populair zijn, is dit voor Kristin tegenwoordig een dagelijkse keus. ‘’Mijn Sex and the City regret? Die hakken van 10 centimeter!’’,aldus Kristin Davis.

Manolo Blahniks

Van pauw blauwe Manolo Blahniks tot torenhoge Sergio Rossi, de sterren van Sex and the City zijn wereldberoemd  geworden om hun liefde voor schoenen en dan met name hoge hakken. Zowel Carrie en Miranda als Charlotte en Samantha werden in SATC regelmatig gespot op torenhoge designer hakken en spraken hier in de serie regelmatig over. Maar nu SATC voorbij is, zetten de dames in het echte leven hun Sex and the City-gehalte op een laag pitje.

Sarah Jessica Parker

Eerder liet SJP al weten dat het dragen van hoge hakken haar voeten hebben beschadigd . Maar nu heeft ook actrice Kristin Davis zich uitgesproken over de verering van hoge hakken. De actrice heeft haar excuses aangeboden aan fans vanwege het feit dat ze hen heeft aangemoedigd om hun voeten te persen in ongemakkelijke schoenen.

Schuldig

‘Ik voel me schuldig over de hakken, “zegt de 49-jarige actrice. ‘Het leek alsof we probeerden te zeggen tegen vrouwen, “Je moet hakken dragen zoals deze”. In een interview met de Sunday Telegraph voegt Kristin toe. Waren het mooie schoenen? Ja. Waren deze schoenen geschikt voor de personages? Ja, dat is waar vrouwen van houden. ‘Maar het werd een groter plaatje, waarbij het leek alsof vrouwen elke dag hoge hakken moesten dragen.’