De Noordermarkt

Ben je een fan van vintage, retro en tweedehandskleding en schoenen? Dan moet je zeker eens een bezoek brengen aan de Noordermarkt in Amsterdam. Deze vlooienmarkt verkoopt allerlei spullen waar je euro nog veel waard is. Naast vintage en tweedehandskleding wordt er ook eten en drinken aangeboden. Maar ook snuisterijen als leuke handgemaakte sieraden, wierook en oude platen kom je geregeld op deze markt tegen.

Bij het struinen over deze markt waan je je terug in de jaren 70 waar de hippies de overhand hadden. Bij sommige kramen lijkt het of de tijd even heeft stilgestaan en dat zie je dan ook terug in het aanbod van kleding en schoenen. Het zal je niet verbazen daar een leuke flair broek á la Charlie’s Angels te scoren  of een vintage trenchcoat van Burberry. Kortom, de Noordermarkt is uitgegroeid tot een begrip in Amsterdam. En als echte fashionista moet je deze markt een keer bezocht hebben!

 

Noordermarkt op maandag

Voor de vroege vogels is de Noordermarkt in Amsterdam er ook op maandagochtend. Deze markt wordt in de volksmond op die dag ook wel de maandagmorgenmarkt genoemd. Deze markt begint al om 9 uur. Als je er vroeg naar toe gaat, is het er nog vrij rustig. Je kan dan in alle rust de grote bergen met vintage en retro spullen doorspitten. Afdingen is overigens op deze markt niet vreemd. De kans dat je er een paar euro’s vanaf pingelt is erg groot. Naast vintage en tweedehandskleding wordt er ook nieuwe kleding aangeboden. Oudere collecties van onder andere merken als Supertrash kom je hier regelmatig tegen veel aantrekkelijkere prijsjes!

Leuke kraampjes 

Ook zijn er elke maandag een aantal standaard leuke kraampjes met een groot aanbod aan vintage, tweedehands en retro kleding. Denk aan oude dikke bontjassen (geen fake fur), Burberry trenchcoats en met geluk hier en daar iets van Hermes.  Maar ook de fashion uit jaren ’80 zijn volop aanwezig op maandag. Denk: MC Hammer broeken en veel kleur. Erg leuk want juist hier scoor je echte one of a kind pieces.

Daarnaast is er ook een kraam met alleen maar hoeden in alle stylen die je maar kan bedenken. Ideaal voor zowel in de zomer als de winter voor een fashionable look.

Tot slot kan je na het shoppen genieten van de velen ontbijt en lunch rooms gelegen rondom de markt. Dus trakteer jezelf na het struinen op een heerlijke kop koffie bij één van de vele leuke tentjes. Tip:  Winkel 43. Proef hier de beroemde appeltaart!

Noordermarkt openingstijden

De Noordermarkt is geopend op zaterdag en maandag. Op zaterdag zijn de openingstijden van 09.00 tot 16.00 en op maandag is dat van 09.00 tot 14.00.