Charlotte Olympia kopieert schoendesigner?

Charlotte Olympia een schoenendesigner die in de modevijver bekend staat om haar eigenzinnige collecties met iedere keer een thema. Zo had ze eerder een hele schoenencollectie gewijd aan sprookjes, Halloween en ontwierp ze zelfs voor kinderen. Dat deze schoenenkoningin dus een crea bea is en een pionier is op het gebied van shoe design is dus niemand ontgaan. Of haalt ze toch stiekem haar inspiratie uit het werk van andere schoenenontwerpers?

Copycat?

Op Instagram poste het Griekse schoenenlabel Dukas namelijk een foto van hun ‘Silhouette Anniversaire Poudre Rose’ heel naast die van Charlotte’s exemplaar en wat bleek: de twee lijken wel heel erg veel op elkaar en aangezien dit een ontwerp is uit de handen van Dukas lijkt Charlotte Olympia hier de copycat te zijn. Dukas plaatste onder de foto de volgende tekst: ‘’It is flattering to inspire famous designers! No comments…

Links: ontwerp Dukas, rechts: Charlotte Olympia’s design.

Delete

Bij Charlotte Olympia is er nog niet gereageerd op de beschuldiging en blijft het stil. Wel is de foto van ‘hun’ ontwerp verwijderd op Instagram.

Sex on legs

Deze sexy hakken voorzien van billen en benen is een design dat al jaren wordt gebruikt door schoenenlabel Dukas. Dit merk bestaat al sinds 2003 en met klanten als Rihanna is Dukas not amused dat Charlotte Olympia schaamteloos gebruik maakt van hun ontwerp.