Lopen op hakken

Weet je het nog? De eerste keer dat je op hoge hakken liep was waarschijnlijk toen je als kleine meid eens even de grote dame wilde uithangen op die grote stappers van je moeder. Al stuntelend, je enkels verzwikkend probeerde je de eerste stappen te doen om als echte vamp door het leven te gaan. Je zult jezelf waarschijnlijk wel herinneren dat het niet makkelijk was en dat je blauwe plekken op je achterwerk had van het telkens weer onderuit gaan.

High heels 

Tegenwoordig moet het hoog zijn. En: “hoe hoger hoe beter”.  High heels zijn in en dat is niet zo verwonderlijk. Hoge hakken geven je een mooi postuur, ze accentueren je kuit- en beenspieren wat goed staat onder een korte rok.  Je krijgt er meer zelfvertrouwen door en voelt je daardoor lekkerder.

Maar high heels dragen vraagt oefening. Niet iedereen loopt zo maar even vlot weg op hoge hakken. Oefenen dus tot je de juiste loop te pakken hebt. Gelukkig hebben wij alle tips & tricks voor je op een rij gezet!

Tips & Tricks 

Het begint met de aanschaf van goede schoenen en het is belangrijk dat je de juiste maat kiest. Niet te groot en niet te klein want dat is niet goed voor de voeten. Neem de tijd om te passen en haast je niet want haastige spoed is zelden goed en dat geldt zeker voor je poezelige voetjes. Neem in het begin een schoen met wat bredere hak, dat geeft wat meer steun.

Daarna moet je je evenwicht zien te vinden en een juiste houding. Op hoge hakken sta je voornamelijk op je tenen  en het vinden van een juiste balans is dan noodzakelijk. Je kunt het beste wat oefenen door voor een spiegel te staan. Daarna is de juiste houding belangrijk bij het lopen. Dat wil zeggen schouders naar achter en borst naar voren. Zo iets als kom maar op!

En dan de heupen: met hoge hakken beweeg je vanuit je heupen en als je je omdraait doe je dit door je heup te draaien en je zult zien dat de rest vanzelf volgt.  Heb je het gevoel dat je de juiste houding onder de knie hebt ga dan oefenen met lopen. Begin op een harde niet gladde vloer. Oefen in lopen en stilstaan en probeer je balans te houden en niet te wiebelen. Oefen op verschillende ondergronden, bijvoorbeeld op vloerbedekking en gras en op straat. En dan de trap op en af. Zorg er hierbij voor dat je zool en hak volledig op de trede staan. Oefen dit even rustig zodat je niet direct onderaan de trap ligt. Take it easy!!!

Oefen elke dag en verleng de tijd die je op de hakken doorbrengt steeds meer. Probeer bij het oefenen ook je zelfverzekerdheid op te krikken. Je voelt je toch immers lekker door de wereld vanuit een hogere positie te bekijken, niet?  Loop gecontroleerd en haast je niet want oeps je verzwikt zo je enkel. Again: take it easy!!!! Je zult merken dat na een tijdje het lopen op high heels je net zo gemakkelijk afgaat als fietsen. Gewoon een kwestie van balans.

Nog wat tips:

  • Verlicht de druk op de bal van je voet door een gelkussentje in je schoenen te plaatsen.
  • Verzorg je voeten met een goede crème.
  • Neem regelmatig een voetenbad.
  • Draag geen kousjes of sokjes maar loop op je high heels met blote voeten dan heb je meer grip.
  • Pas op met lange jurken of broeken want daarin kan je hak blijven haken.
  • Wees vooral zelfverzekerd, laat zien dat je hoge hakken heel gewoon vindt, niets bijzonders hè, iedereen kan het. Just do it!