Beroemde schilderijen verwerkt in pumps

Deze zomer wordt er een ode gebracht aan het Pop Art tijdperk en beroemde schilderijen. Pop Art was de kunst van de populaire cultuur in de jaren ’50 en ’60. Het viel samen met de globalisering van de popmuziek en jeugdcultuur met artiesten als Elvis en The Beatles als boegbeeld . Pop Art staat voor onbezonnen, jong en modern. Denk bijvoorbeeld ook aan de schilderijen van Andy Warhol die hij maakte van onder andere Marilyn Monroe. Anno 2013 is Pop Art weer helemaal terug van weggeweest en worden onder andere shirts en broeken bedrukt met deze kleurrijke tekeningen. Maar ook schoenen worden ondergedompeld in artistieke iconische tekeningen. Die laatste staat op naam van luxe schoenenlabel Charlotte Olympia.

Pop Art

Deze pumps van Charlotte Olympia zijn bedrukt met drukke Pop Art prints. Aan niemand minder dan kunstenaar Boyarde Messenger om deze taak uit te voeren. Ze toverde de ‘signature’ plateau pumps van Charlotte Olympia om in een limited edition reeks geïnspireerd op Pop Art. Deze ‘Dolly’ pump is bijvoorbeeld geïnspireerd op de stripboeken van Roy Lichtenstein.

Beroemde schilderijen en Pop Art verwerkt in pumps van Charlotte Olympia. Bekijk hier de Pop Art pumps van Charlotte Olympia. Ontdek hier!

Beroemde schilderijen

Maar ook bracht ze een ode aan beroemde schilders en kunstenaars die de wereld voorgoed veranderden. Denk aan werk van Pablo Picasso, Howard Hodgkin, Vincent Van Gogh, Jackson Pollock en Piet Mondriaan. Elke pump heeft ze voorzichtig met de hand beschilderd en zijn one of a kind.  

Dus ben je gek op kunst en schoenen? Dan mogen deze high heels absoluut niet ontbreken in je schoenenkast! Er zijn maar 100 paar van deze Charlotte Olympia pumps gemaakt. Dus wil je ze hebben wees er dan snel bij. Benieuwd welke designs er zijn?