Waarom echt leer beter is dan kunstleer

kunstleer vs echt leer

Vaak zien schoenen van kunstleer er net zo uit als echt leer, zorg er daarom altijd voor dat je zeker weet of je schoenen van echt leer zijn gemaakt voordat je ze koopt, of dat het neppers zijn. Er zit namelijk een behoorlijk kwaliteitsverschil in echt leren schoenen tegenover kunstleren schoenen. Als je je schoenen via internet koopt, zoals nieuwe Gabor laarsjes, staat er altijd bij of de schoenen van echt leer of van kunstleer zijn. Om je te overtuigen van de kwaliteit van echt leer zijn hier wat van de voordelen.

Kwaliteitsverschil

Leer is natuurlijk echt een kwaliteitsmateriaal, hier kan kunstleer niet tegen op. Je leren schoenen zullen dus een stuk langer meegaan en ook langer mooi blijven. Een paar leren schoenen kopen is dus een veel betere investering in je kledingkast dan meerdere minder mooie kunstleren schoenen kopen! Zo hou je ook meer geld over voor andere kleding, of voor die nieuwe hakken waar je al een tijd je oog op hebt laten vallen.

Echt leer ademt

Waar leren schoenen ademen, doen kunstleren schoenen dat niet. Natuurlijk wil je dat je schoenen kunnen ademen, anders krijg je zweetvoeten in je schoenen. En wie wil nou met zweetvoeten rondlopen, die ook nog eens gaan stinken. Naast het feit dat het stinkt is het ook nog eens slecht voor je voeten zelf. Toch echt beter om voor leren schoenen te kiezen dus!

Comfort

Leren schoenen zullen lekkerder lopen dan kunstleren schoenen. Leer vormt zich namelijk, in tegenstelling tot kunstleer, helemaal naar je voeten. Kortom, je zal eindeloos heel erg goed in deze schoenen kunnen lopen.

Er zijn dus super veel voordelen van echt leren schoenen, snel naar de (web)winkel voor laarsjes of Gabor pumps!