9 Accessoires trends op de Milaan Fashion Week

Met grote modehuizen als Prada, Dolce & Gabbana en Roberto Cavalli die hun nieuwe collectie op de Milaan Fashion Week presenteren, weet je als modekenner dat we ook veel kunnen verwachten van de accessoires die er geshowd worden. Accessores zijn voor de Italianen altijd een belangrijk onderdeel geweest van de collectie. Geen wonder dus dat we ook dit jaar vele eyecatchers op de catwalk zagen. Daarom een overzicht van de accessoires trends gespot op de Milaan Fashion Week.

Klassieken vs. Maximalisten

Made in Italy-kwaliteit en het gebruik van top notch materialen, Italiaanse designerhuizen kennen de kracht van luxe accessoires en weten dat dit big business is. Dit seizoen is er een duidelijke scheidslijn tussen klassiek en maximaal op het gebied van accessoires.  Ga je voor eenvoudig en eenkleurig of voor de meest decoratieve laarzen die je ooit hebt gezien? Een luxe tas in een kleur of een verfraaide over de top clutch. The choice is yours!

Kleurenpalet

Voor aankomend najaar is er een duidelijk herfst kleurenpalet. Denk aan bos en linzen-achtige tinten, modderig bruin, kastanjebruin, roodbruin en marineblauw benadrukt met goudaccenten en slangenhuid. Een kleurrijke diversiteit die voorkomt in allerlei items. Van kleding tot schoenen, tassen en andere accessoires.

1. De Pharrel hoed

Gespot bij Tod’s, Dsquared en Armani. Er wordt gefluisterd dat de grote vilten hoed dé musthave is van aankomend winterseizoen.

2. Grafische hakken

Gespot bij Prada, Sportmax en Marni

3. Decoratieve hakken

Van ingewikkelde bewerkingen tot slangenprintjes, knielaarzen zijn volop aanwezig aankomend najaar. Gespot bij Gucci, Versace en Pucci.

4. De zwarte stiletto

In een nieuw jasje bij Versace en Bottega Veneta.

5. Grappige accessoires

Moschino’s McDonalds tas, de furry handschoenen en sandalen van No. 21, de Karl Lagerfeld pop, de zonnebril van Gucci en de de bumbag van Missoni. Accessoires die op zich echte statement pieces zijn.

6. De schoudertas

De schoudertas is terug van weggeweest!

7. Slangenprint

Gespot bij DSquared, Gucci en Versace, de slangenprint is terug in vol ornaat.

8. Mannen schoenen

Gespot bij Giorgio Armani, Marni en Antonio Marras. Brogues en loafers voor vrouwen zijn nog steeds hot aankomend najaar.

9. Shawls en riemen

Om je nek, om je trenchcoat of winterjas, een shawl of flexibele riem is key deze winter.