Winterlaarzen, alle tips op een rij!

Met het winterseizoen voor de deur is het tijd om een paar warme boots aan te schaffen. Yes! De winter is niet alleen maar koud, het geeft je ook de mogelijkheid om eindelijk een paar comfortabele, sexy, fashionable, statement making laarzen te kopen die je zo graag wil hebben. Maar er zijn een aantal punten waar extra aandacht aan besteedt moet worden als het gaat om het shoppen van winterlaarzen.

Investeer!

Investeren in een paar warme en tegelijkertijd leuke winterlaarzen is key. Ze moeten zowel warm als comfortabel zijn maar daarnaast ook veelzijdig. Investeer dus in een paar goede laarzen! Voor kwaliteit moet je betalen en het scheelt je elk jaar op jacht gaan naar nieuwe winter boots.

Veelzijdig

Zorg ervoor dat je winterlaarzen koopt die veelzijdig zijn. Met andere woorden, die laarzen geschikt zijn voor verschillende situaties. Ga dus voor boots die je zowel op je werk als in je vrije tijd kunt dragen. Een wedge of een kort hakje is een goede oplossing als je niet van hoge hakken houdt. Bovendien is op hoge hakken paraderen in de sneeuw niet bepaald praktisch. Je kunt ook gaan voor een blokhak, die voor meer stabiliteit zorgt. Deze staan super leuk onder zowel een jeans als een jurk of rokje. Met name enkellaarsjes met blokhakken zijn helemaal hot deze winter! Benieuwd naar de schoenentrends? Klik dan hier!

Winterlaarzen, alle tips op een rij! Lees hier alles over winterlaarzen: alle tips & tricks op een rij maar ook advies. Hoe vind je de juiste laarzen?

Prijs

De vraag is nu: welk bedrag geef je uit aan een paar winterlaarzen, aangezien je het zo duur kunt maken als je zelf wil. Tip: ga in ieder geval niet naar een Primark of Vanharen waar je winterlaarzen koopt voor prijzen van 30 euro. Als je kwalitatief goede schoenen wil die geschikt zijn voor de lange termijn dan moet je die zeker niet hier kopen. Je kunt wel kijken bij bepaalde merken of de wat duurdere modeketens. De Bijenkorf en Zara hebben bijvoorbeeld laarzen tegen een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Platte winterlaarzen

Geen zin om je Uggs weer aan te trekken? Ga dan voor een paar platte boots. Tip: Merken zoals Blackstone zijn ideale schoenen voor de winter: ze zijn gevoerd en leer van buiten waardoor je voeten niet nat worden. Een gevoerde bikerboot is ook een goede optie.

Wedgeboots

Ben je een echte hakkenfan en draag je ongeacht het seizoen een paar killerheels? Dan zijn de wedgeboots een ideale keuze, omdat deze meer stabiliteit biedt dan een stilettohak. Tip: FAB heeft dit jaar een look a like wedgeboot van Givenchy in de collectie zitten die er super vrouwelijk uitziet. 

Meer tips over leuke winterboots? Klik dan hier.