Musthaves voor een modieuze herfstgarderobe

herfstkleuren kleding en bladeren

Je wilt er graag modieus bijlopen in de herfst, maar wat zijn dan de musthaves van dit seizoen? Er zijn veel verschillende stijlen en het is natuurlijk maar net waar jij je fijn bij voelt. Ben je het type dat de trends graag volgt, dan heb je verschillende keuzes. Maar ook als je niet zo van de trends bent is er genoeg om uit te kiezen.

Kies voor de juiste kleuren

Wil je graag de kleuren volgen die deze herfst trendy zijn? Dan zit je goed met aardetinten. Denk hierbij aan terracotta, maar ook zandkleur, crème, bruin en beige. Wil je het goed doen, dan kies je het beste voor een bruine broek met een lichte kleur trui, zoals bijvoorbeeld zandkleur. Om het af te maken kun je dan kiezen voor crèmekleurige mutsen en sjaals.

Daarnaast zien we ook de kleur rood dit seizoen erg veel terugkomen, en dan het liefst brandweerrood. Vind je dat nou net te opvallend, dan kun je dit ook in accessoires verwerken, of een kledingstuk uitkiezen waar iets van rood in zit.

Welke kleding voor je herfstgarderobe

Bedenk vooraf goed welke kleding je nog nodig hebt, zodat je gericht op zoek kunt gaan. Heb je nog sweaters nodig, dan is de keuze hierin vaak ontzettend groot. Je kunt hierbij inspelen op de kleurtrends van de herfst, maar uiteraard kun je ook voor andere kleuren kiezen. Het is vooral belangrijk dat jij je er lekker in voelt, dat het goed zit en dat het te combineren is. Een trui met veel verschillende kleuren kan wel heel mooi zijn, maar als je vervolgens geen goede broek of schoenen hebt om deze mee te combineren, blijft hij waarschijnlijk in je kast hangen.

Je herfstgarderobe gericht op merken

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je graag kleding hebt voor je herfstgarderobe van een bepaald merk. Vaak hebben merken verschillende kledingstukken, van ondergoed tot jassen, zodat jij je hele outfit erop aan kunt passen. Zo heeft Calvin Klein niet alleen boxershorts en sokken, maar ook jeans, overhemden, polo’s, T-shirts, sweaters en jassen in verschillende kleuren.

Om het vervolgens helemaal af te maken kun je ook nog kiezen voor bijpassende sneakers, petten en riemen. Mocht dit nou teveel van hetzelfde zijn dan kun je de kleding uiteraard ook combineren. Een sweater van een bepaald merk betekent niet dat de rest van je kleding dan ook van hetzelfde merk moet zijn.

Doe waar jij je goed bij voelt

Het belangrijkste van het aanschaffen van nieuwe kleding voor je herfstgarderobe is dat jij doet waar jij je goed bij voelt. Koop geen kleding omdat dit een trend is, terwijl het helemaal niet lekker zit. De kans is groot dat het dan alleen maar in de kast blijft hangen, en dat is zonde. Kijk ook goed naar de kleuren. Sommige mensen krijgen een heel bleek gezicht bij bepaalde kleuren, en dat wil je uiteraard voorkomen. Twijfel je of een kleur je staat? Dan kun je het vaak beter niet doen.