Wandelschoenen op de catwalk?

Ken je die sandalen uit de jaren ’90 nog? Misschien zeggen Teva sandalen je iets. Dit zijn sandalen die gebruikt worden voor wateractiviteiten, wandelen en sport. Niet bepaald fashionable dus en puur praktisch. Maar blijkbaar zien designers als Miucca Prada en Marc Jacobs wel de charme in van deze onflatteuze schoenen en lieten zich inspireren. Bij beide designers  werden namelijk soortgelijke sandalen gespot op de lente 2014 catwalk show. Maar deze designers waren niet de enige! Ook Tommy Hilfiger, Band Of Outsiders en Rag & Bone staken de wandelschoen in een nieuw jasje. Of dit de nieuwe hit wordt op modegebied is nog maar de vraag, want mooi is anders.

De originele Teva sandalen

Crocs of Teva

Naast bomberjacks, crop tops en andere invloeden uit de jaren ’90, lijken Teva sandalen de nieuwe rage te zijn. Maar laten we eerlijk zijn: vergeleken bij Teva sandalen lijken Crocs nog op sexy schoenen. Gekenmerkt door een dikke rubberen zool ter ondersteuning en stevige bandjes die je voeten op z’n plaats houden, is er geen ander excuus om deze schoenen aan te schaffen. Tuurlijk: ideaal om tijdens een zware bergwandeling aan je voeten te hebben, maar daarmee is ook alles gezegd.

De comeback van comfort?

Wij zijn erg benieuwd wat de beweegredenen zijn voor designers om deze niet zo elegante schoenen op te nemen in hun collectie. Zullen grote modehuizen zich eindelijk bekommeren om onze voeten en meer voor comfortabel gaan? Of proberen ze een nieuwe trend te lanceren?