Waarom is een pedicure zo handig?

Doen jouw voeten soms pijn? Heel vervelend! We raden zeker een pedicure aan. Goede voetverzorging hoort bij gezond leven. Bovendien kan goede verzorging jouw voeten netjes en mooi maken. Wat is een voetpedicure en wanneer is een goed idee?

Voetverzorging is van alle tijden

Mensen houden zich al honderden jaren bezig met voetverzorging. Zo waren de oude Egyptenaren en Grieken al bekend met nagellak. Daarnaast voerden ze ook stoombehandelingen uit. Tegenwoordig gaan we graag voor pedicure. Het is gebruikelijk om uw voeten in een warm bad te laten weken. Voor mensen met een droge huid is een droge pedicure echter verstandiger. Heet water zorgt ervoor dat de opperhuid zich ontspant. Het nadeel hiervan is dat er meer huid wordt verwijderd dan daadwerkelijk nodig is. Op deze manier kan de opperhuid bacteriën en infecties voorkomen. Bovendien reken je voorgoed met problemen als overtollig eelt, droge voeten, kloven en likdoorns.

Wat gebeurt er tijdens een pedicure?

Na de pedicure komt uw arts er direct achter wat er met uw voet aan de hand is. Daarom worden uw voeten perfect verzorgd en hersteld. Dit is zeker niet het enige voordeel van een droge pedicure. Op deze manier, omdat er geen water wordt toegevoegd, gaat je nagellak langer mee. Ik hoop dat dames met mooie voeten hier zeer tevreden mee zijn. Normaal gesproken zetten nagels die in contact komen met water uit. Als de nagels droog zijn, krimpen ze en veroorzaken ze soms dat de nagellak barst. Dat is natuurlijk niet de bedoeling!

Hoe regel je een pedicure?

Gelukkig is het tegenwoordig makkelijk om een afspraak te maken voor een pedicure.  Lees allereerst de opmerkingen van de specifieke pedicure zorgvuldig door, zodat u weet wat er gaat gebeuren. Neem dan contact op met het bedrijf en vraag of er een droge of natte pedicure kan worden uitgevoerd.

Goed voor het milieu

Een droge pedicure is niet alleen goed voor de huid, maar ook goed voor het milieu. Het waterbad hoeft immers niet te worden verwarmd. Natuurlijk ervaar je niet de luxe en het comfort van een natte pedicure. Bovendien kunt u comfortabel op uw voeten in warm water liggen. Gelukkig zijn de resultaten van beide pedicurebehandelingen precies hetzelfde: zijdezachte en mooie voeten. Dat is natuurlijk alles!