Welke schoenentrends kenmerken 2023?

Schoenen en mode zijn een vorm van expressie. Persoonlijkheid wordt doorgegeven via de stijl van de kleding en schoenen spelen een sleutelrol in elke outfit. 2021 en 2022 brachten de terugkeer van kledingstukken uit de jaren ’90 met zich mee en brachten ook nieuwe schoenen we helemaal verliefd op zijn. Toch creëert 2023 zijn eigen spelregels door de mode naar een nieuw en beter niveau te tillen.

Fuchsia Valentino stijl

Super extravagant en een echt blijvertje. Dit platform model erg in de stijl van Valentino is bij iedereen in de smaak gevallen. Dit jaar is het een echte trend. Het glamoureuze van deze platforms is dat ze een subtiele glans hebben door het materiaal waarmee ze bekleed zijn.

Deze kleuren zijn supertrendy

De trendkleuren voor deze schoenen zijn fuchsia, smaragdgroen, zwart en turkooisblauw. De nieuwe 2023 modellen brengen een iets minder of meer plateau met zich mee. Je kunt spelen met degene die je het mooist vindt en met degene die het best past bij de gebeurtenis waar je naartoe gaat.

Loafers

Loafers zijn te zien op de najaars modeshows en inmiddels worden ze veel gedragen. Loafers zijn op zich een klassieker, maar slingback modellen maken ze veel nonchalanter en meer ontspannen. Je kunt ze gebruiken voor een rustige en ontspannen kantoordag of zelfs voor een bezoek aan een familielid.

Voor wie zijn loafers perfect?

Loafers zijn perfect voor drukke vrouwen die veel onderweg zijn en schoenen nodig hebben die dynamisch zijn en toch stijlvol voor de dag willen komen. De slingback loafers komen in een presentatie van sobere kleuren zoals bruin, zwart en grijs, maar ze hebben een glans die typisch is voor het materiaal waar ze van gemaakt zijn.

Zilver is overal aanwezig

De perfecte kleur voor de schoenen is dit jaar zilver. Ze zijn perfect voor iedereen die fan is van deze metaalkleur, want je vindt het in enkellaarsjes, hoge laarzen, sportschoenen, en sandalen. Deze kleur geeft een eleganter en moderner accent aan alle outfits. Het mooiste is dat zilver bij zo veel stijlen past en je kunt het zelfs alleen in kleine delen van schoenen invoeren, zoals vlechtjes op sneakers.

Enkellaarsjes

Dit jaar werden de laarzen in militaire stijl de favorieten, maar nu komen de enkellaarsjes met hoge hakken aan de beurt. Nude kleuren zullen de beste keuze zijn voor afspraken overdag en neonkleuren voor avondevenementen. De hak van deze laarzen kan variëren. Sommige hebben een veel dikkere hak en andere die een scherpe hak hebben. Je kunt degene kiezen die je het mooist vindt en past bij de plaats waar je naar toe gaat.
2023 zit vol verrassingen en de schoenentrends zijn geen uitzondering!