Zó draag je sneakers met stijl

Sneakers zijn een onmisbaar onderdeel van jouw garderobe. Niet alleen zijn ze comfortabel en veelzijdig, ze maken ook elke outfit extra stijlvol. Mits je deze schoenen op de juiste manier draagt, natuurlijk. Maar hoe doe je dat dan? In dit artikel vind je een aantal tips voor de perfecte sneaker stijl!

Tip 1: Kies het juiste paar

Als het gaat om sneaers heb je veel keuze qua stijlen, kleuren en materialen. We kunnen er echt enorm veel over te vertellen. Probeer je eens voor te stellen dat je in de winkel staat. Hoe kies je het juiste paar sneakers? Het is belangrijk om schoenen te kiezen die bij je outfit en stijl passen. Voor een klassieke look zijn witte exemplaren altijd een veilige keuze. Je kunt ze dragen bij alle soorten kleding, van jeans tot jurken. Wil je echter een statement maken? Ga dan voor iets met een gewaagde kleur of patroon.

Tip 2: Match sneakers met je outfit

Als je sneakers draagt, is het belangrijk om ze te matchen met je outfit. Dit betekent niet dat de schoenen en de outfit hetzelfde moeten zijn, maar wel dat je schoenen moet kiezen die je outfit aanvullen. Als je bijvoorbeeld casual kleding draagt, zoals een spijkerbroek en een t-shirt, kun je klassieke witte schoenen dragen. Draag je een jurk? Kies dan voor schoenen in dezelfde kleur als je outfit.

Tip 3: Experimenteer met verschillende stijlen

Sneakers zijn niet alleen voor casual wear. Ze kunnen gedragen worden bij verschillende stijlen, van sportief tot chique. Wees niet bang om te experimenteren met verschillende stijlen en outfits. Draag ze bijvoorbeeld met een rok en jurk voor een edgy look. Of combineer een broek met wijde pijpen met sneakers voor een trendy look.

Tip 4: Ohja, vergeet je sokken niet

Bij het dragen van sneakers moet je nooit je sokken vergeten. Sokken kunnen een outfit maken of breken, dus het is belangrijk om het juiste paar te kiezen. Voor laag uitgesneden exemplaren moet je enkelsokken of sokken zonder veters dragen. Voor hoog uitgesneden schoenen moet je sokken dragen die passen bij de kleur van je schoenen. Vermijd sokken met patronen of felle kleuren, want die zullen botsen met je kleding.

Tip 5: Maak ze regelmatig schoon

Sneakers worden snel vies, vooral als ze vaak gedragen worden. Om ze fris en schoon te houden, moet je ze regelmatig schoonmaken. Je kunt een borstel met zachte haren gebruiken om vuil en viezigheid van het oppervlak van de schoen te verwijderen. Je kunt het vuil ook afvegen met een vochtige doek. Zijn de schoenen gemaakt van canvas? Stop ze dan in de wasmachine. De veters moeten echter worden verwijderd en apart worden gewassen.

Tip 6: Overdrijf niet

Sneakers maken een outfit vaak stijlvol, het is belangrijk om het niet te overdrijven. Het dragen van sneakers bij een pak of andere formele kleding is niet geschikt voor alle gelegenheden. Draag exemplaren die niet teveel opvallen, mits je dat natuurlijk graag wil. Kies voor eenvoudige, ingetogen sneakers die jouw outfit compleet maken. Daarmee kom je altijd stijlvol voor de dag!

Tot slot: hoe draag je sneakers met stijl?

Sneakers zijn veelzijdige en comfortabele schoenen die jouw outfit stijlvoller maken ooit. Door de juiste schoenen te kiezen, te experimenteren en niet te overdrijven draag je ze met succes. Dus koop een mooi paar en ga experimenteren. Daar krijg je geen spijt van!