Zo draag je als personeel pijnloos schoenen

Zere voeten zijn voor cabinepersoneel heel gewoon. Ze lopen iedere dag namelijk flink wat kilometers. Zonder een paar goede schoenen is het werk gewoonweg niet te doen. Wat dat betreft kunnen wij reizigers dan ook aardig wat leren van deze deskundigen. Welke schoenen maken het reizen zo pijnloos mogelijk?

Tip 1 – Kies voor comfort

Ten eerste is het belangrijk om comfortabele reisschoenen te dragen. Dit klinkt logisch, maar toch kiezen sommige reizigers ervoor om het vliegtuig in te stappen op mooie in plaats van comfortabele schoenen. Het resultaat? Gezwollen en pijnlijke voeten tijdens de vlucht. Dit wordt veroorzaakt door de hoogteverandering. Niet bepaald fijn als je nog een flink aantal uren te gaan hebt… Kies daarom voor schoenen met een goede pasvorm en voldoende ruimte voor je tenen. Daardoor hebben je voeten en enkels geen last van de hoogteverandering.

Tip 2 – Draag geen schoenen met veters

Probeer ook alles met veters te vermijden, of je nu op een korte of lange reis bent. De kans dat je struikelt of niet lekker loopt door (te) losse veters is daarmee nihil. Een paar goede instappers of Nike sportschoenen zonder veters zijn zeker aan te raden tijdens het vliegen. Comfort is het toverwoord. Het maakt niet uit hoe mooi je schoenen zijn: stop ze niet in de koffer als ze ongemakkelijk zitten. Pijnlijke voeten, enkels of zelfs blaren kunnen je dag echt verpesten.

Tip 3 – Kies voor stevige binnenzolen

Kwaliteitsschoenen met stevige binnenzolen zijn essentieel. Let hier op tijdens het kopen van nieuwe schoenen. Soms is het gebruik van een paar inlegzolen in sportschoenen of flats noodzakelijk om comfortabel te kunnen reizen. Vaak maken ze iets te wijde schoenen bijvoorbeeld wat kleiner, waardoor je er alsnog prima op kunt lopen.

Tip 4 – Match je schoenen met je reisbestemming

Ook belangrijk: match je schoenen met je reisbestemming! Je wilt natuurlijk niet op te dunne schoenen arriveren in een winters oord, of te dikke schoenen op je zonbestemming. Een paar flats dragen tijdens een trektocht in IJsland is geen goed idee, net als bergschoenen in een stad als Londen… Of misschien reis je wel naar een mooie plek in de natuur in plaats van een stad. Ook in dat geval mogen een paar stevige schoenen niet ontbreken.

Tip 5 – Draag je schoenen voor het reizen een paar keer

Sommige schoenen zijn even wennen geblazen. Draag ze voor je reis dan ook eerst een paar keer. Daarmee raakt je voet gewend aan de schoen en voorkom je blaren. Neem tenslotte meerdere paren schoenen mee, met name als je tijdens het reizen veel verschillende activiteiten gaat ondernemen. Een goed mens telt voor twee!

Tip 6 – Kies ook voor kwaliteitssokken

Draag niet alleen goede schoenen, maar ook kwaliteitssokken. Mensen geven veel geld uit aan schoenen, maar kopen er vervolgens een paar goedkope sokken bij. Daardoor zitten hun schoenen alsnog niet lekker! Met goede sokken voorkom je blaren en nare geurtjes. Bovendien geven ze je een comfortabel gevoel, en dat maakt het reizen leuker dan ooit!