Vintage mode

Vintage fashion is a very liberating option’, aldus vintage guru Cameron Silver. De eigenaar van vintage winkel Decades in Los Angeles is een expert in vintage uit de jaren ’60 en  ‘70. Bij zijn winkel kan je terecht voor allerlei vintage mode. Van kleding en schoenen tot tassen en sieraden. Wereldwijd vertrouwen modehuizen op zijn expertise over vintage mode. Én is hij een grote inspiratiebron voor vele vintage lovers.  Volgens Cameron bevrijd het kopen van vintage je van tijdelijke trends. Omdat het al eens ‘in’ de mode is geweest, betekent het dat het ook een keer ‘uit’ is geweest.  En als het de tijd heeft doorstaan, dan is het tijdloos! Benieuwd naar meer tips van Cameron over vintage mode? Hieronder vind je alle antwoorden!

1. Vraag jezelf af als je naar vintage kijkt: ziet het er modern uit? Dat is de grote ironie: als iets er vintage uitziet, kan het er een beetje als een kostuum uitzien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan theater kleding.

2. De conditie van vintage is van groot belang. Wat is de staat van het vintage item? Let op vlekken, mottengaten, loszittende draden en gescheurde zomen. Bepaalde vlekken kunnen niet worden verwijderd. Je kan een vintage item maar tot een bepaalde hoogte opknappen.

3. Pas op met goedkope stoffen. De kwaliteit is heel belangrijk van vintage. Als iets op een goedkope wijze 40 jaar geleden is gemaakt, dan is dat vandaag de dag nog steeds zo. Dus let hier goed op.

4. Tenzij je een fanatieke verzamelaar bent van vintage, koop vintage alleen als je het kan dragen en niet kan opslaan. Koop vintage waar een bepaalde geschiedenis aan kleeft. ‘Vintage that have a little mystery’.

5. Een designer label staat niet gelijk aan kwaliteit. Een vintage item moet een goed design hebben. Het moet draagbaar zijn. Let hier dus goed op.

6. Ga altijd uit van je eigen smaak of van iemand die je vertrouwd. Koop geen vintage die niet overeenkomt met je eigen style. Je moet je er prettig in voelen.

7. Vergeet trends vooral bij vintage mode. Je figuur geeft zelf aan wat je wél en niet kan hebben. Bepaalde lichaamsvormen zijn geschikt voor vintage mode uit de jaren ’50 en andere weer geschikt voor de jaren ’70.

8. Vintage accessoires kunnen een outfit omtoveren. Je kan dezelfde outfit telkens weer dragen met verschillende accessoires.

9. Bij het dragen van vintage sieraden gaat het niet om bescheiden- en veiligheid, maar draait het om iets uitstralen. Je maakt een statement met vintage sieraden. Dit betekent overiegens dat vintage niet per se heel duur hoeft te zijn of een hele grote investering.

10. Mix & match. Geef een moderne draai aan vintage door het te mixen. Hierdoor ontstaan de meest leuke outfits.