United Nude

Hoe het allemaal begon met United Nude

United Nude is ontstaan vanuit een gebroken hart van een architect genaamd Rem. Om zijn vriendin terug te winnen, bedacht hij architectuur op z’n kleinste schaal namelijk op maat van de voet van een vrouw.  Zo ontstond de inspiratie voor het eerste model van United Nude: de Möbius.  

Hoewel het meisje was verdwenen, zag Rem potentie in het ontwerp van de schoen.  Hij ontmoette Galahad Clark. Komend uit de zevende generatie van de Clark’s schoenenketen, zag hij net als Rem potentie in de Möbius. Een nieuw merk werd geboren.  Door  samenwerkingen met internationale teams ontstond de naam United Nude. Na de lancering van de Möbius in 2003 heeft United Nude zich kunnen neerzetten als een iconisch merk: een kruising tussen design en mode. In 2013 viert United Nude het 10-jarig bestaan van de Möbius.

Alles over schoenenwinkel United Nude. Bezoek schoenenwinkel United Nude voor de laatste designer musthaves op het gebied van schoenen. Of shop online!

United Nude Amsterdam

Tegenwoordig worden al het pracht en praal van United Nude verkocht zeven landen.  Gelukkig behoort ons kleine Nederland ook tot één van de gelukkige! In Amsterdam staat het enige filiaal van het designlabel. Het is dus zeker een aanrader hier een kijkje te nemen.  

Bij het betreden van de winkel waan je je in een futuristische schoenenwalhalla. Alleen maar schoenen, schoenen en nog eens schoenen.

Het leuke van United Nude is dat geen enkele schoen hetzelfde is en alles opvalt waar je ook maar kijkt!

125A Spuistraat, Amsterdam

Tel:   +31 (0)20 6260010

Online

Gelukkig beschikt United Nude ook over een eigen webshop waar je ongestoord 24/7 kan shoppen. Bestel lekker vanuit je luie stoel een paar prachtige designer schoenen wanneer je maar wilt. Duidelijke foto’s en makkelijk afrekenen. Erg handig, aangezien het enige filiaal van United Nude in Amsterdam ligt.

Alles over schoenenwinkel United Nude. Bezoek schoenenwinkel United Nude voor de laatste designer musthaves op het gebied van schoenen. Of shop online!

Style

De schoenen van United Nude zijn elegant en innovatief en bevatten duidelijke concepten.  De ontwerpen zijn erg herkenbaar door de architectuur die in elke schoen terugkomen. Dus ben je een echte shoejunk en houd je van opvallen? Dan zijn de schoenen van United Nude zeker voor jou weggelegd. High heels, laarzen en pumps behoren tot de collectie, maar je vind er ook leuke ballerina modellen. Maar mannen opgelet! United Nude heeft ook een herencollectie, dus ook voor de heren die houden van opvallen: ga zeker even kijken!

United Nude Sale

Super verliefd op de prachtige schoenen van United Nude, maar moet je nu even de hand op de knip houden? Don’t worry, want ook United Nude organiseert twee keer per jaar een sale. Zo kan je in januari genieten van fikse kortingen en kan je dus jouw droompaar scoren tegen een leuke prijs! Ook in de zomermaanden meestal rond juli heeft United Nude de zomer sale.

Samenwerkingen

United Nude heeft inmiddels ook al wat samenwerkingen met andere designers achter de rug. Iris van Herpen ontwierp in samenwerking met het iconische label de Crystallization ankle boot. Een schoen bestaande uit alleen maar leren veters. Alle exemplaren zijn 100% handgemaakt. Super fashionable en futuristisch te gelijk!

Alles over schoenenwinkel United Nude. Bezoek schoenenwinkel United Nude voor de laatste designer musthaves op het gebied van schoenen. Of shop online!