Uggs outlet; de waarheid achter de outlets!

Bestaan er outlets voor Uggs? Die vraag krijgen we vaak op de redactie binnen. En het antwoord daarop is NEE. In de meeste gevallen gaat het bij outlets die je in de zoekresultaten tegen komt om aanbieders van nep Uggs. Decker Outdoor Corporation, de eigenaar van het merk Uggs wil namelijk helemaal niet dat haar merk geassocieerd wordt met outlets. Dus het is gewoon onmogelijk.

Goedkope Uggs en outlets

Eerder schreven we al een redactioneel stuk ‘Goedkope Uggs; de waarheid!’ waaruit bleek dat veel van de zoekresultaten op het zoekwoord ‘ goedkope Uggs’ resultaten zijn van dubieuze Chinese aanbieders die nep Uggs aan de man brengen. Het is niet veel anders wanneer consumenten zoeken op ‘ Uggs outlet’. Het eerste zoekresultaat is gelukkig van Deckers Outdoor Corporation zelf en geeft een overzicht van outlet winkels in de Verenigde Staten die het merk mogen voeren. In Europa en zeker online zijn er geen aanbieders die de laarzen ver onder de reguliere prijs mogen verkopen.

De eerste zoekresultaten

Maar het tweede zoekresultaat uggs-outletonline.com is inmiddels gekaapt door de juristen van Greer Burns & Crain van Deckers Outdoor met een bericht over inbreuk op Intellectueel Eigendom. Kijken we verder dan komen we als derde zoekresultaat megabucksfishing.com tegen. Vreemde naam voor een website, maar volgens de titel betreft het een outlet store met ‘ cheap Uggs’. Nou dan weet je het wel. Het bekijken van de site lukt niet en bevestigd ons vermoeden…..vast en zeker nep Uggs en niets outlet met echte Uggs.

Van den Assem heeft wel echte Uggs maar is geen outlet!

Het vierde resultaat betreft Assem.nl een officiële dealer van Uggs. Hier koop je echte Uggs, maar het aanbod van goedkope Uggs is gering. Ze hebben een outlet corner waar bijvoorbeeld de Classic Mini in plaats van 159,95 euro slechts 111,95 kost. Verder bieden ze ook een Classic Sparkls model aan voor 153,95 in plaats van 219,95 euro. Het gaat wel om kleuren die niet echt gangbaar zijn zoals rood, blauw en turquoise. Van een echte outlet kun je dus niet spreken. Voor de gangbare modellen en kleuren betaal je gewoon de reguliere prijs. Maar goed ze komen wel in de zoekresultaten naar boven van het zoekwoord ‘ Uggs outlet’.

We gaan verder met de zoektocht

Een andere opvallende aanbieder lijkt uggsbootsuggsoutlet.com. Een lange naam en warempel….ze bieden Uggs aan voor 89,99 dollar. Maar onze eerste blik bevestigd ook dat dit geen echte Uggs zijn hoewel de namen van de verschillende modellen wel overeenkomen. We doen even een whois search naar de domeinnaam en ja hoor…..de domeinnaam is geregistreerd door een Chinees bedrijf SHANGHAI MEICHENG TECHNOLOGY INFORMATION DEVELOPMENT CO., LTD. En dus wederom nep Uggs! De overige resultaten op de eerste en tweede resultaatpagina’s van Google leiden ook naar aanbieders die zich voordoen als outlets van goedkope Uggs maar in feite fake verkopen.

Advertenties

We bekijken ook even de advertenties en zien allemaal officiële dealers die Uggs dus niet tegen outlet prijzen kunnen aanbieden. Des te meer vallen de advertenties van uggbootsmadeinaustralia.com.au en shoorepublic.com op. Tot 60% a 75% discount geven de advertenties aan. Dat is niet vreemd want deze aanbieders verkopen geen Uggs van Deckers Outdoor Corporation. De echte Uggs zeg maar. Het betreft hier Australische aanbieders die dezelfde laars verkopen die Uggs heet. Uggs zijn in Australië een generieke term net zoals bijvoorbeeld het woord ‘brood’ hier in Nederland. Dat is de reden dat Australische aanbieders de term Ugg mogen gebruiken ook al heeft Deckers Outdoor Corporation het merkrecht op de term. Het betreft hier dus geen outlets die de laarzen van Deckers Outdoor Corporation verkopen. De laarzen lijken op de Uggs zoals wij ze hier kennen maar zijn van een ander merk. Vergis je dus niet door te denken dat je echte Uggs koopt voor weinig geld.

Ons eindoordeel

Helaas moeten we dus concluderen dat er geen outlets bestaan die echte Uggs verkopen. Het gaat in de meeste gevallen om nep Uggs of Uggs van een ander merk uit Australië. Van Assem biedt wel enkele goedkope Uggs aan, maar het aanbod is beperkt en het betreft geen gangbare kleuren en modellen. We spreken daarom in dit geval ook niet van een Uggs outlet. Jammer, maar voor echte Uggs moet je gewoon in de buidel tasten.