Hoe maak je je laarzen met een stalen neus comfortabeler?

Een werklaars wordt in de eerste plaats gebouwd voor extreme werkproblemen waarbij veiligheid de uitstekende eis is. Daarom zullen de meeste schoenmakers zeker met topkwaliteit komen om jou het allerbeste te bieden. Met een paar eenvoudige tips kun je de schoenen met een stalen snel comfortabeler maken. Lees ze in dit artikel!

Tip 1: Kies laarzen in de juiste maat

Net als bij elk soort schoeisel of kleding, moet je beginnen met de ideale maat. Als je de veiligheidslaarzen gaat kopen, maak dan tijd om de pasvorm goed te controleren.

Vermijd te kleine schoenen

Als je te kleine schoenen draagt zullen je voeten zeker bekneld raken in het teengedeelte. Dat kan vervelende verwondingen, teweegbrengen, zoals schaafwonden en blaren. Hetzelfde geldt wanneer je een loszittende pasvorm hebt. Je moet er dan ook voor zorgen dat schoenen de juiste pasvorm hebben.

Tip 2: Kies de juiste binnenzool

De standaard inlegzool die bij veiligheidsschoeisel zit is wat klein. Hij bedekt niet de hele binnenkant van het schoeisel en geeft je een ongelijkmatig gevoel. Het kan uiterst oncomfortabel zijn als je deze lange uren draagt.

Hoogwaardige binnenzool is het geld waard

Je kunt beter uitgeven aan een hoogwaardige binnenzool die speciaal voor de werklaarzen ontworpen is. Als je een uitneembare binnenzool kunt krijgen, is dat beter. Met uitneembare binnenzolen kun je de binnenzool inbrengen en uitnemen wanneer dat nodig is. Het geeft je vrijheid op de werkplek.

Tip 3: Draag de juiste sokken

Veel mensen negeren het belang van het dragen van de juiste sokken bij hun werklaarzen. Ze zullen waarschijnlijk om het even welke sokken krijgen om bij veiligheidslaarzen te dragen. Dat zal hen dan ongemak bezorgen.

Kies voor goed passende sokken

We raden je aan speciale paar sokken te kopen die goed bij de werklaarzen passen. In de handel zijn sokken te krijgen die speciaal voor werklaarzen gebouwd zijn. Het is nog belangrijker als je last hebt van zweren of blaren aan de voeten.

Extra voering

De sokken voor teenschoenen hebben een geïntegreerde polstering bij de hiel en de teen van de schoenen. De extra voering zorgt voor meer demping en een goede aansluiting op de laars. Het maakt het dragen van de laarzen veel comfortabeler.

Tip 4: Gebruik een verband

Een andere uitstekende en betrouwbare manier om het comfort van je werklaarzen te verhogen heeft niet hoofdzakelijk te maken met je schoenen, maar met je voeten. Je kunt je voeten omwikkelen met een goed verband. Als je pijn voelt of last hebt van blaren of likdoorns, bedek dan de problematische plek met een verband.

Verhelp blaren en zweren zo snel mogelijk

Sommige zwachtels zijn verkrijgbaar met een genezend vermogen dat de zweren snel kan verhelpen met het vrijkomen van behulpzame chemicaliën. Het inwikkelen van het verband is cruciaal om blaren te voorkomen.