Trend report: denim on denim

Dit seizoen is naast de tartan print, gothic invloeden en materialen als leer en kant nog een trend die zijn intrede doet. We hebben het natuurlijk over de denim on denim look. Vorig seizoen zagen we deze look ook al in het straatbeeld voorbijkomen en legden streetstyle fotografen heel wat fashionista’s vast in de volledige spijkeroutfit. Denim on denim, helemaal terug van weggeweest en hoe!

Winter musthave

Denim on denim was razend populair in de jaren ’90 maar maakt in de zero’s een echte comeback. En het leuke is: het hoeft niet allemaal te kloppen. Ga voor een donker washed spijkerjasje in combinatie met een lichte denim jeans voor een extreme outfit. Voorkom dat het een geheel wordt. Stijl af met gave statement sieraden en een it-bag. Of ga voor een denim blouse en een strakke skinny jeans. Super vrouwelijk en stoer tegelijk. Maak af met bikerboots voor een rock ’n roll look.

 

Kim K.

Ook de celebs zijn in de ban van de all denim look, zo ook Kim Kardashian die onlangs werd gespot in deze outfit. Kim combineert haar denim blouse en jeans met een pastelroze jas en een paar zandkleurige pumps.

 

Styling tips

Spijkerstof is eindeloos te combineren en staat bovendien bij alle kleuren en materialen. Mix & match met warme breisels, leer, fluweel, kant en suède. Met name als je klein gebouwd bent is deze look helemaal de bom. Speel met kleur en verschillende stoffen en materialen. Ben je wat groter, kies dan voor een rustigere outfit. Ga voor basiskleuren als zwart, wit en donkerblauw maar zorg er wel voor dat de denim items de centerpieces zijn van jouw outfit.

Vintage

Spijkerjasjes werden jaren geleden al veel gedragen, de kans is dus groot dat je een geweldig denimjasje scoort in een vintagewinkel. Ga voor een jaren ’80 inspired jasje of een denim tuinpak. Bovendien is dit ook origineel en kom je modellen tegen die nu niet meer gemaakt worden. Laat je inspireren en wees creatief als je opzoek gaat naar denim items.