Top 10 meest aparte schoenen

Kan je je nog die Spice Girl schoenen herinneren? Die vreselijke trend uit de jaren ’90: sneakers op immens hoge hakken! Mooi? Hell no! Comfortabel? Dacht het even niet. Of wat te denken van die ziekenhuisschoenen: Crocs. Ook een tijdje helemaal hip. In ieder geval zijn deze vreselijke ‘schoenen’ ook een tijdje helemaal ‘in’ geweest. Maar toch vallen deze schoenen in het niet bij de volgende top 10. Denk aan schoenen gemaakt van kauwgomballen, dinosaurussen en skeletten. In deze lijst vind je een overzicht van de meest  aparte schoenen ooit! Benieuwd? Bekijk ze hieronder.

1. Spiderwomen

Je kan je bijna niet voorstellen dat dit soort schoenen bestaan! Transparant is één van de trends van deze zomer, maar ‘afgestyled’ met tarantula’s  en vliegen? Dat gaat zelfs voor modeland nog even te ver. Vandaar een plaats in de top 10 van meest rare schoenen.

2. Vrouwenlichaam

Gemaakt voor waarschijnlijk vrouwen die schreeuwen om aandacht en hun kijk verloren zijn op mode. Deze pumps zijn geïnspireerd op het (naakte) lichaam van een vrouw. Opvallend is dat de neus van de pump helaas niet bestaat uit een hoofd. Dat is nou weer jammer…

3. Jeansslippers/ laarzen

De zomer komt er weer aan, tijd voor de Jeans Sandal Boots! Dat is wat de Israëlische ontwerpster Danielle dacht toen ze deze jeansslippers ontwierp. Of wat zijn het eigenlijk? Platte laarsjes met een open teen, hooggesloten slippers? Wie het weet mag het zeggen. Of het een trend wordt voor aankomende zomer is nog maar de vraag. Wij houden het voorlopig gewoon lekker traditioneel bij een goede skinny jeans met leuke slippers.

4. Killer heels

We blijven nog even in het rijtje van de prehistorie. Deze pumps behoren letterlijk tot killer heels. En dan hebben we het niet over de hakhoogte. De designers van SIT in samenwerking met design duo Rob en Erik Hillenbrink bedachten wel een heel angstaanjagend ontwerp: krokodillen pumps! Deze pumps waarvan de neus bestaat uit de kop van een krokodil zal niet bij iedereen in de smaak vallen. Maar alleen al om de creativiteit verdienen de killer pumps zeker een plek in deze top 10.

5. Prehistorische pumps

Deze ontwerper liet zich wel op heel bizarre wijze inspireren, namelijk door dinosaurussen?! De pumps gemaakt van dinosaurus hakken en bestemd voor de echte lefhebbers. Met deze dinosaurushakken voel je je binnen de kortste keren als een T-rex. De vraag is alleen of ze lekker lopen.

6. Skelet stiletto’s

Broodmager ben je zeker met deze stiletto’s aan je voeten. Deze schoenen zijn namelijk geïnspireerd op het skelet van ongewervelde zeedieren, fantasiewezens en insecten. Klinkt niet fris, maar daar dacht ontwerpster Janina Alleyne anders over. Ze heeft namelijk een hele collectie gelanceerd onder de naam ‘Exoskeleton Collection’. Maar wees niet bang, alle schoenen zijn ontwikkeld door middel van de geavanceerde 3D technologie. De ontwerpster was zelfs genomineerd voor de Mulberry Accessoire Award van 2012.

7. IJsjes

We blijven nog even bij de lekkernijen. Oyee Design haalt inspiratie uit het leven om de meest rare en grappige schoenen te creëren. Meest gekke ontwerp? De pumps waarvan de hakken bestaan uit ijsjes! Vrolijk, speels en voor dames die houden van opvallen!

8. Kauwgomballen

Deze pumps zijn wel heel opmerkelijk en of ze lekker lopen is nog maar de vraag. Deze pumps met hakken bestaande uit kauwgomballen zijn bestemd voor dames met én een schoenentik en een liefde voor snoep. Qua kleur hebben de schoenen van ontwerper Belma Arnautovic veel weg van de kleurrijke Skittles.

9. Duizelingwekkend

Complex en gewaagd, dat is wat Julian Hakes in gedachte had toen hij de Mojito stiletto ontwierp. Deze stiletto is zodanig ontworpen om een spiraal-achtig effect te creëren en verwarring te wekken bij de toeschouwer. Het lijkt namelijk bijna onmogelijk om deze schoenen aan te trekken. Toch is deze creatieve architect al diverse malen benaderd door top modehuizen voor samenwerkingsverbanden.

10. Skyhigh

Deze schoenen zijn maar met één woord te omschrijven: Freaky! Deze torenhoge enkellaarsjes zijn afkomstig uit de lente collectie 2010 van Alexander McQueen. Heb je hoogtevrees? Dan worden deze schoenen ten sterkste afgeraden. Het kan zijn dat deze schoenen je zijn opgevallen in de clip ‘Bad Romance’ van Lady Gaga.