Tassentrends voor 2015

Een goede tas kan een outfit maken of breken. Hoe vaak zie je wel geen perfecte outfit die helemaal onderuit gehaald wordt door het gebruik van een oude tas? Om dit soort misstanden tegen te gaan staan hieronder de grootste trends voor het aankomende jaar op tassengebied!

Zomerse prints

De heren van Dolce & Gabbana hebben flink uitgepakt met hun zomercollectie voor 2015. Geïnspireerd op landen aan de Middellandse Zee zoals Italië en Spanje zijn de tassen behoorlijk druk en vrolijk. De prints zijn heerlijk over de top met onder andere citroenen, sinaasappels, waaiers en strikjes. Ook de polkadot en de paisley print blijven terugkomen. Spice je ietwat saaie outfit een beetje op met deze D&G tassen want wat zijn ze mooi! Prijzen variërend tussen €1250 en €1400.

Pink ladies

Hate it or love it maar roze lijkt toch echt een terugkomend thema in de tassenmode van aankomend jaar. Gelukkig zijn er veel verschillende soorten roze, van donker tot fel en van oudroze tot babyroze. Bij Saint Laurent geven ze de klassieke Monogramme Cabas Tote een make-over door hem nu ook in het felroze aan te bieden. Opvallen doe je zeker en het is absoluut een knipoog naar de klassieke designertas. Prijs? €1490. Bij Stelle McCartney kiezen ze niet voor een klassieker maar hebben ze kleine, roze rugzakjes in het assortiment. Bezet met de oh zo typerende McCartney kettingen zodat het wel duidelijk is waar jij je tas vandaan hebt! Deze kost €735.

Ocean inspired

Laat je tassen inspireren door zeewier, strand en golven. Ja, de designers zien ons graag lopen met een tas die zo lijkt te zijn weggelopen uit de zee. Bij Maiyet kiezen ze voor een leren clutch met zijden versiering en pailletten. De combinatie marineblauw, lichtblauw en groen laat zien dat jij dol bent op water. Voor €840 is hij van jou. Voor een iets hogere prijs (€1350) is deze Chloé schoudertas van jou. Een prachtige combinatie van goud en leer in de kleuren jade, oceaanblauw en crème zorgen voor een superchique tas die helemaal aansluit bij deze trend!

Animal lover

Laat zien dat je dol bent op dieren dankzij de trend die gebaseerd is op dierenprints. Chique, glamorous en makkelijk te combineren! Alexander McQueen ging voor een combinatie tussen gothic en luipaard en dat resulteerde in een chique tas met een knipoog. Te bestellen voor €350. Lanvin pakte het wat chiquer aan en ging voor een gouden tasje met een olifantenprint. Elegant, verfijnd en luxe! Daar is de prijs dan ook naar: het tasje kost je €1990.

Tekst Max Herlings