Tamara Mellon: ‘Jimmy Choo heeft nooit een schoen ontworpen’

Volgens Tamara Mellon, mede-oprichtster van luxe schoenenmerk Jimmy Choo, heeft Mr. Jimmy Choo himself nooit een schoen ontworpen. Dat onthult de onderneemster in een interview met de Todayshow

In het interview onthult Tamara dat in de jaren dat ze samenwerkten Jimmy Choo nooit zelf een schoen heeft ontworpen. En dat is opmerkelijk aangezien het imperium is gebouwd op basis van zijn naam. Volgens Tamara was het de bedoeling dat Jimmy de collecties zou ontwerpen en dat zij zich bezig zou houden met het bedrijf.

Schoenmaker maar geen designer

Maar het werd al snel duidelijk dat Jimmy’s kracht niet in het ontwerpen lag van schoenen, maar puur in het maken ervan. ‘’Hij is een schoenmaker, geen designer. Ik heb nooit een schets van hem ontvangen, niet één’’, aldus Tamara.  Tamara sloeg de handen in één met het nichtje van Jimmy, Sandra Choi. Samen zijn zij verantwoordelijk geweest voor de ontwerpen van het schoenenimperium.  Jimmy Choo wilt zelf niet reageren op de uitingen van Mellon.

Memoir

Tamara Mellon stapte in 2011 zelf uit het bedrijf en ze heeft inmiddels haar eigen schoenenlabel. Ook heeft ze een boek geschreven in de vorm van een memoir ‘’In Her Shoes’’. Hierin vertelt ze over haar leven achter de glitter & glamour. Jimmy Choo stapte zelf uit het bedrijf in 2001 na diverse conflicten te hebben gehad met Tamara.

Over Jimmy Choo

Jimmy Choo werd bekend doordat hij schoenen maakte voor niemand minder dan Prinses Diana en de Britse elite. Maar hij brak pas echt door in Sex and the City toen Carrie Bradshaw zijn muiltjes droeg. Regelmatig riep het karakter van Sarah Jessica Parker ”I love my Choo’s!’‘. Na SJP volgden veel meer vrouwen het voorbeeld van Carrie Bradshaw en tegenwoordig zijn de schoenen van Jimmy Choo een begrip in de modewereld.