Styliste Patricia Field

Met haar uitgesproken gevoel voor style én het introduceren van Manolo Blahnik bij de massa, heeft deze dame eigenlijk geen introductie nodig. Ze was verantwoordelijk voor het succes van Sex and the City en zette vintage en tutu’s op de kaart. Styliste en kostuum designer  Patricia Field is een begrip in modeland en is nog lang niet van plan te stoppen!

Sex and the City 

Dankzij Sarah Jessica Parker werd Patricia Field geïntroduceerd  bij het team van de hitserie ‘Sex and the City’. Met Carrie Bradshaw paraderend in een tutu zette ze een ware megatrend neer. Tutu’s als dagelijkse kost  bleken een hit! Ook wist elke modeliefhebber ineens dat Manolo en Choo geen restaurants waren. Patricia zorgde ervoor dat elk personage duidelijk een eigen style kreeg. Charlotte’s style was duidelijk chic -klassiek, Samantha zag er altijd vrouwelijk -sexy uit en Miranda trendy -zakelijk. Carrie Bradshaw was op het gebied van mode een echte lefhebber. Patricia koos daarom geregeld voor opvallende outfits waarbij vintage en high fashion werd gemixt. Carrie Bradshaw was voor Patricia haar muze op het gebied van mode. Door middel van Carrie kon ze haar kijk op mode laten zien aan de rest van de wereld. ‘’Mode is iets waar je plezier aan beleeft en een vorm van expressie. Hiermee laat je zien wie je bent’’, aldus Patricia. Na Sex and the City is het balletje voor Patricia gaan rollen. Ze was onder meer ook verantwoordelijk voor de outfits in ‘The Devil wears Prada’, ‘Confessions of a Shopaholic’ en ‘Ugly Betty’.

Vintage

Patricia is een grote fan van vintage mode. En volgens Field hoeft dit niet altijd duur te zijn. Je kan tegenwoordig bij heel wat vintage winkels betaalbare stukken op de kop tikken. Denk aan winkels als Episode en Laura Dols in Amsterdam. In Sex and the City gebruikte ze ook veel vintage items en mixte dit met luxe fashion. Zo verkoopt ze op haar eigen website ook veel vintage items. Maar ook vind je er merken als Vivienne Westwood en handpicked items uit Sex and the City. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de custommade naamketting van Carrie!  

Schoenen

Patricia Field bezit meer dan 100 paar schoenen waarvan de meeste staan opgeslagen. Ze heeft ook een duidelijke mening over welke schoenen je wel én niet zo moeten dragen. Zo vind ze dat stiletto’s geen geschikte schoenen zijn voor overdag. Maar dat Uggs en slippers als Havaianas een betere keuze zijn. Verder is de 71-jarige gek op schoenen van Manolo Blahnik en Dior. Maar ze geeft wel toe vaker op teenslippers te lopen.

Mode en style 

Patricia beschrijft haar eigen style als een mix tussen radicaal en klasse. Onder haar favoriete labels vallen modehuizen als Chanel, John Galliano, Cavalli, Donna Karan en Diane von Fürstenberg. Maar daarnaast staat ze ook open voor onbekende designers. Mode is voor Patricia niet iets waar je veel geld aan moet uitgeven. Het is een illusie dat mode veel geld zou moeten kosten. Het gaat erom dat je een goede manier vind tussen het mixen en matchen van oud, nieuw, goedkoop en duur. Hierdoor kan je een interessante look creëren. Over style zegt ze verder: Wat je ook draagt als het iets met je doet is het van jou’’. Natuurlijk heeft Patricia ook een mening over de style van celebs. Zo kan ze de style van Victoria Beckham wel waarderen. Volgens Patricia heeft Vic een  gedisciplineerde uitstraling, is ze origineel  én heeft ze een kenmerkende look. Haar eigen stijlicoon? Cleopatra. Een slimme en gewaagde vrouw en na duizenden jaren nog steeds een reputatie.

Styling tips van Patricia 

  • Mix & match duur, goedkoop, nieuw en oud.
  • Verban trends
  • Kies kleding uit die je figuur flatteren
  • Centreer jezelf
  • Have fun!

Foto: freestocks.org