Musthaves volgens Rachel Zoe

Rachel Zoe is een styliste die weet waar ze het over heeft als het op style en fashion aankomt. Haar mening en kijk op mode wordt door tal van mode experts, bloggers en celebs gewaardeerd. Volgens de koningin van style mogen er een aantal items absoluut niet ontbreken in je kast. Het hoeft niet veel geld te kosten dus creativiteit is erg belangrijk! Hieronder dé absolute musthaves volgens Rachel Zoe.

Accessoires

Accessoires zijn volgens Rachel belangrijker dan kleding.  In de ochtend, denkt ze eerst aan accessoires dan pas aan kleding. Met accessoires kan je uitdrukken wie je bent . Ze houdt van maximaliseren wanneer het op accessoires aankomt. Denk aan statement pieces die zorgen voor dat echte WOW-gevoel. Zelf is Rachel altijd beladen met accessoires. Ze draagt lagen van kettingen, rijen  van armbanden en maar een paar van haar vingers zijn ring-free. Zorg daarbij wel voor de juiste balans. Het moet iets toevoegen aan je outfit en geen overkill zijn. Misschien handig om te denken aan de wijze woorden van Coco Chanel: ‘’Always take one thing off before you leave the house’’. Hieraan voegt Rachel toe: ‘’Don’t leave home without looking in the mirror’’.

Luipaardprint

‘I love leopard. To me the print is an accessory unto itself’, aldus Rachel. Luipaardprintjes komen en gaan. Zijn het ene seizoen ‘hot’or ‘not’. Toch raakt la Zoe nooit uitgekeken op deze statement print. Omdat luipaard prints gewaagd zijn, laat het zien dat je risico’s durft te nemen. En juist dat straalt zelfvertrouwen uit. Mocht je dus luipaardprintjes in je kast hebben?  Doe deze dan nooit weg. Heb je geen luipaardprintjes in je kast? Begin dan voorzichtig met het verzamelen hiervan: een riem, sjaal of een paar schoenen.  Zorg er wel voor dat je 1 item per keer draagt en niet in combinatie met elkaar. Met andere woorden: als je een luipaardjurk draagt, houdt de rest van de outfit dan simpel. Een luipaardjas in combinatie met een luipaard jurk is een absolute no go. Een beetje luipaard zorgt voor dat echte WOW-gevoel.

Klassieke tas

Het leuke van accessoires is dat ze nooit gedateerd lijken zoals dat wel bij kleding het geval is. Dit is ook het geval bij goede tassen. Een tas kan een outfit maken óf breken. De meest simpele outfits kunnen worden’ ge-upgrade’ met een geweldige tas. Tegenwoordig wordt er gesproken over ‘it bags’. Je weet wel tassen waarmee de bladen volstaan, hangen aan de arm van elke celebrity  en worden bekroond tot musthave van het seizoen. Deze tassen zijn ‘it bags’ omdat ze na een tijdje niet meer ‘in’ zijn. Rachel adviseert daarom om te investeren in echte klassiekers. Denk daarbij aan een Hermes Birkin tas. Het kost wat, maar je kan beter investeren in kwaliteit en vakmanschap. Imitaties zijn een echte don’t dus verspil hier vooral geen geld aan.

Zonnebril 

Een goede zonnebril met UV bescherming is essentieel in elke garderobe. Ze beschermen je ogen en voorkomen scheelzien wat weer helpt bij het tegengaan van rimpels. Naast dat je met een goede zonnebril een echt statement kan maken, zijn ze ook handig in bepaalde situaties. Een grote zonnebril camoufleert de wallen onder je ogen na een avondje stappen. Deze ontbreken overigens nooit  in Rachel’s kast. Een grote zonnebril met donkere glazen á la Jackie O is wat elke fashionista moet hebben.  Natuurlijk moeten sunnies ook passen bij de vorm van je gezicht.

Schoenen

Schoenen kunnen een outfit compleet veranderen. Je hoeft geen dure kleding aan te hebben, maar zorg er wel voor dat je schoenen van een goede kwaliteit zijn. Wanneer de schoenen en tas er rijk uitzien, zal niemand aan je kleding twijfelen. Volgens Rachel moet een vrouw de volgende schoenen in haar kast hebben:

1. Ballerina flatjes: zowel voor overdag als ’s avonds, het staat altijd chic.

2. Metallic sandelen met bandjes: goud of zilver, het staat bijna bij elke outfit. Van een jeans tot een galajurk, metallic schoenen zijn nooit out of fashion.

3. Knie laarzen: een absolute wintermusthave. Deze schoenen zijn warm en fashionable tijdens koude winter dagen.

4. De zwarte pump: een klassieker. Van boven laag uitgesneden en de hak zo hoog als het maar kan. Zoals Rachel zegt: ‘A great pair can take you from the boardroom to the bedroom!’

Foto: Christopher Macsurak