Style report najaar 2013: Avantgarde

Avant-garde betekent in het Frans voorhoede en staat van origine voor een groep soldaten die ter verkenning vooruit werden gestuurd. Tegenwoordig heeft deze term een hele andere betekenis, met name binnen de modewereld. Avant-garde staat voor een de generatie designers/kunstenaars die met nieuwe vormen experimenteren in de kunst, muziek, film, theater en natuurlijk de mode. Ook in de schoenenmode komt avantgarde regelmatig terug, zo ook dit najaar in de vorm van de mismatch look. 

Mismatch

Modehuizen als Fendi en Maison Martin Margiela geven hun eigen draai aan dit begrip en verwerken deze in hun schoeisel. Het resultaat: eyecatchers met een futuristisch uiterlijk die er beide anders uitzien. Je raadt het waarschijnlijk al: elke voet is uniek en daarbij horen afzonderlijke schoenen speciaal gemaakt voor díe voet! Dit seizoen komt avant-garde terug in de vorm van de mismatch look en verdwijnt symmetrie naar de achtergrond.

Designs

Dit seizoen wordt voeten niet gezien als een geheel maar als een apart onderdeel van het lichaam. Hoewel elk seizoen mix & match als styling tip opduikt, gaan we dit najaar voor de perfecte mismatch! Fendi lanceert een metallic pump waarvan beide exemplaren er anders uitzien: één pump zwart, één zilver.

Ook Margiela past dit toe en gaat voor uitbundig: een paar sandalen waarvan één een overdreven enkel strap heeft. Naast deze sandalen met high heel kun je ook gaan voor een plat slippertje met hetzelfde design.

Alles over Avantgarde. Lees alles over deze stijl hier op het gebied van schoenen. Style report najaar 2013: Avantgarde is hot in schoenenland!

Loafers

Ook op het gebied van loafers is de mismatch-look doorgedrongen. Stubbs & Woman lanceren loafers die er beiden anders uitzien, wat zorgt voor een extra opvallend detail. Durf jij het aan?

 Alles over Avantgarde. Lees alles over deze stijl hier op het gebied van schoenen. Style report najaar 2013: Avantgarde is hot in schoenenland!