Stijlicoon Grace Kelly

Op haar 22e brak Grace Kelly door met haar eerste filmrol in Fourteen Hours. Maar dat is niet waar de Amerikaanse actrice ons aan herinnerd. Grace Kelly wordt niet geroemd om haar huwelijk met de prins van Monaco of om haar acteerkwaliteiten, maar om haar iconische en elegante stijl. Met haar altijd gracieuze voorkomen was ze een inspiratiebron voor vele vrouwen uit de jaren vijftig. Van alle stijliconen is de stijl van deze bijzondere vrouw zeker een die voortleeft.

Fashion stijl

De fashion stijl van Grace Kelly is te omschrijven als elegant, stijlvol en klassiek. Daarnaast had Grace iets dat niet te koop is: klasse. Kenmerkend voor de stijl van Grace Kelly waren witte handschoenen. Deze droeg ze zowel overdag als ’s avonds. Maar ook een mooie statement ketting als een parelketting is iets wat Grace regelmatig droeg.

Typisch Grace

  • Hitchcock blond
  • Ingetogen & casual
  • Vesten
  • Wayfarer zonnebril
  • Twinsets
  • Broekpakken
  • Sjaals als accessoire en om haar outfit af te maken

Hollywood glamour

Met haar Hollywood & glamour uiterlijk wist ze ook het hart van prins Reinier van Monaco te veroveren waarna ze als prinses Gracia door het leven ging. Op haar huwelijk droeg ze een prachtige kanten jurk van Helen Rose. Deze jurk staat bekend als één van de meest elegante en meest herinnerde bruidsjurken ooit. En na 50 jaar blijkt de jurk inderdaad nog heel invloedrijk te zijn. De bruidsjurk van Kate Middleton was namelijk geïnspireerd op het exemplaar van Grace Kelly.  

De Kelly Bag van Hermes

Dat Grace een echt stijlicoon is blijkt maar weer uit het feit dat er een tas naar haar vernoemd is. Modehuis Hermes vernoemde de favoriete tas van Grace naar haar en gaf het de bijnaam The Kelly Bag. Dit werd zo een fashion musthave dat we tegenwoordig heel diep in de buidel moeten tasten voor een exemplaar á la Grace Kelly. Kenmerkend voor de Kelly Bag is één handvat. Om maar een vergelijking te maken, de Birkin Bag heeft er twee.

Foto: Pixabay