Shoppen met je vriendinnen is duurder!

Recent onderzoek heeft uitgewezen dat vrouwen die samen met vriendinnen gaan shoppen voor nieuwe kleding en schoeisel gemiddeld € 1.100 per jaar meer uitgeven dan als ze alleen zouden gaan.

Onderzoek

Slecht voor je bankrekening? Feit is dat tweederde van de vrouwen die met vriendinnen gaan winkelen meer uitgeven. Ze voelen zich gesterkt door het advies van een vriendin en zeker de helft van hen is teleurgesteld als ze met lege handen thuiskomen. Of men nu altijd tevreden is met het door de vriendin aanbevolen kledingstuk blijft de vraag. Een op de tien geeft toe niet tevreden te zijn als ze het gekochte kledingstuk thuis nog eens passen. In de winkel met advies van de vriendin stond het toch beter. Kat in de zak?

Shoppen, street fashion en streetstyle. Lees alles over shoppen, street fashion en streetstyle hier. En ontdek de echte fashionista’s!

Gezellig winkelen

Maar het is niet allemaal teleurstelling. Shoppen met vriendinnen is gewoon gezellig. Je gaat niet alleen voor het winkelen maar ook voor een gezellige lunch, een kopje koffie, lekker bijkletsen.  Als je alleen gaat winkelen  mis je dit en velen zoeken juist ook een welgemeend advies bij het winkelen.  Staat dat leuke jurkje nu wel of niet?  Een beetje advies krijgen is nooit weg en een stimulans zijn voor je vriendin bij aanschaf van kleding, schoenen of toiletartikelen geeft ook een tevreden gevoel.  Tweederde van de vrouwen geeft wel toe dat ze sneller tot aankoop van een artikel overgaan met advies van een vriendin dan als ze alleen zouden zijn geweest. Een kwart staat meer open voor nieuwe modetrends in gezelschap van anderen. Driekwart vind ook dat ze met vriendinnen langer winkelen dan alleen.  Meer tijd om geld te besteden en naar advies te luisteren. Maar of deze feiten nu een slot moeten leggen op het winkelgedrag van de vrouw?

Denk aan je budget!

Is het werkelijk zo slecht voor je bankrekening dat blijft de vraag. Kleding heb je nodig en daar moet je voor de deur uit. Gezelligheid is ook belangrijk dus is er niets op tegen met een vriendin te gaan winkelen. Wat voorop blijft staan is dat een weldenkend mens ook een beetje aan de uitgaven (budget) moet denken. Kleding hoort daar ook dus neem bij aanschaf hiervan even de tijd ook hier over na te denken, dan zal het met de bankrekening ook wel meevallen.

Dus ladies, ga gezellig winkelen met je vriendinnen en laat je niet van de wijs brengen door een stel saaie cijfertjes van een onderzoek. Alleen maar taaie kost. Maar denk wel na over wat je nu wel of niet nodig hebt en of je het kunt bekostigen!

Louis Vuitton bag. Bekijk deze Louis Vuitton bag hier. Maar ook alles over shoppen met vriendinnen lees je hier! Ga shoppen met vriendinnen!