Waarom zorgen sommige schoenen voor rugpijn?

Schoenen: ze zijn onmisbaar, maar soms ook pijnlijk. Helaas komt het regelmatig voor dat mensen last krijgen van hun rug als ze op bepaalde schoenen lopen. Waarom zorgen sommige schoenen voor rugpijn? In dit artikel lees je het antwoord.

Rugpijn en hoge hakken

Voor iemand die regelmatig hoge hakken draagt is het van groot belang dat de hakken niet te hoog worden. Bij iemand die last heeft van rugpijn is het nog belangrijker om de hakken van de schoenen niet te hoog te zetten. Integendeel, bij bepaalde gelegenheden is het raadzaam de hakken te dragen.

Hoe ontstaat rugpijn bij hoge hakken?

Er zijn verschillende redenen voor de rugpijn. De eerste is: overmatige druk op de onderste wervelkolom. Als de druk op de rug te groot is, kan dit pijn, stijfheid, spierspanning en ontsteking veroorzaken. Daarom moet iemand de schoen in een zodanige hoek zetten dat de hiel een hoek van 45 of minder maakt. Het is niet nodig dat de hiel boven het niveau van de heupen komt. Als de hiel hoger staat, worden de rugspieren uitgerekt, de spieren gespannen en de spieren ontstoken.

Druk op de rug

Een andere reden voor rugpijn is als de schoenen een verkeerde hoek voor de rug veroorzaken, waardoor de druk op de rug toeneemt. Als de schoenen bijvoorbeeld de hiel en de heupen in een hoek van 90° plaatsen, kan dit druk op de spieren veroorzaken. De spieren worden dan uitgerekt, de spieren worden gespannen en de spieren gaan ontsteken. Een ander voorbeeld van een verkeerde schoenhoek is wanneer de hiel tussen de knie en de enkel zit. Als de hiel hoger staat, kan dit druk op de knie veroorzaken.

Hoe kun je zere spieren door rugpijn ontlasten?

Als de druk op de rug te groot is, moeten de schoenen worden veranderd om de spieren te ontlasten. Als bijvoorbeeld de druk op de lage wervelkolom buitensporig is, moet de schoen lager worden gezet om de druk op de rug te leggen. Maar niet op zo’n manier dat het pijn veroorzaakt. Als de druk op de rug te groot is, leidt dat tot spierstijfheid, spierspanning en ontstekingen. Daarom mag u bij het dragen van de schoenen de hiel niet optillen en de schoen niet laten zakken. De hiel moet in een hoek van 45 tot 90 graden staan. Wanneer u de schoenen aantrekt, moet de hiel in een hoek van 45 tot 90 graden staan. In het geval van schoenen is het niet nodig dat de hiel verhoogd is. Als de hiel hoger staat, worden de spieren uitgerekt, de spieren gespannen en de spieren ontstoken.

Zorg voor een rechte rug

Daarnaast moet je ervoor zorgen dat de rug recht is. Een bolle rug kan leiden tot stijfheid, gespannen spieren en ontstekingen. Wanneer u de schoenen draagt, moet u er dus voor zorgen dat de rug recht is.

Voorkom pijnlijke knieën

Draag de schoenen nooit zo dat ze pijn doen aan knieën, rug of benen. Sommige vrouwen kunnen de schoenen aantrekken en onder de douche gaan. Bij het gebruik van de schoenen onder de douche is het niet nodig dat de tenen worden gedragen. Als de tenen worden gedragen, veroorzaakt dat verstijving, spierspanning en ontsteking.

Rugpijn en tennisschoenen

Mensen die tennisschoenen dragen, moeten erop letten dat de zool niet van metaal is. In het geval van tennisschoenen kan de zool van plastic of canvas zijn. Als de zool van metaal is, kan hij irritatie, spierspanning en ontstekingen veroorzaken. Als u de schoenen draagt, mag dat dus niet aan de zolen liggen.