Shoe trends winter 2014: platte schoenen

De opkomst van platte schoenen is niet een trend die ondervraagd dient te worden! Het is inmiddels bekend dat platte schoenen zoals brogues, loafers en sneakers een plekje hebben veroverd in de garderobe van de dames. Maar ook aankomende winter geldt dat de high heels definitief verruild mogen worden voor een paar platte stappers.

Shoe trends winter 2014

Fashion Week heeft nog nooit zoveel platte schoenen getoond en modellen hebben het nog nooit zo makkelijk gehad. De zomer staat in het teken van platte stappers zoals sandalen en slippers, maar ook voor aankomende winter kunnen we gaan genieten van flat is back! Denk aan sneakers, platte laarzen en mannenschoenen. De shoe trends van de winter van 2014 zijn allesbehalve sky high.

Why?

Maar waarom zou de modewereld nu eigenlijk toch zijn gevallen voor platte schoenen. Is het comfort, cool? Wie het weet mag het zeggen, maar een ding is in ieder geval zeker: met flats creëer je de meest fantastische looks en geven een moderne twist aan je outfit. Bovendien zijn deze schoenen met name brogues en loafers geschikt voor zowel overdag als ’s avonds.

Flatwalk

Op de catwalk zagen we platte schoenen in allerlei designs voorbijkomen. Wat dacht je van ’90 inspired flatforms (de dikke spekzool remember), maar ook brogues, sneakers en Birkinstocks? Ja,  die mag je weer uit de kast halen. Het lijkt erop dat je groen licht hebt dit jaar om je stiletto’s te verruilen voor een paar extravagante stijlvolle flats!

Celebs

Zelfs celebs die zweerden bij high heels lijken nu toch verknocht te zijn aan platte schoenen. Onder andere de queen van de stiletto’s –Victoria Beckham- werd gespot in een paar brogues van Stubbs & Wootton. Maar ook SJP aka Carrie Bradshaw gaat tegenwoordig voor plat. Anyway, een must dus voor aankomende winter. Heb je ze nog niet? Schrijf ze dan maar bij op de winter musthaves list.