Shocking: mannen besteden meer geld aan schoenen dan vrouwen!

De strijd tussen de seksen: mannen overrulen vrouwen als het gaat om shoe spending. Elk jaar investeren in een paar dure merken aan je voeten is niet langer alleen voor de Carrie Bradshaw’s onder ons. Mannen klagen vaak over het feit dat vrouwen te veel geld uitgeven aan schoenen, maar blijkbaar zijn ze nu zelf bezweken voor deze verleiding.

Modebewust

Mannen zijn zo modebewust geworden dat ze zelfs méér geld uitgeven aan schoenen dan vrouwen. Met name jongere mannen investeren 15% meer in een paar musthave shoes vergeleken met vrouwen in dezelfde leeftijdscategorie van 16-24 jaar.

Fashionable shoes

Volgens marktonderzoeksbureau Mintel hebben jongere mannen in alle leeftijdsgroepen vrouwen ingehaald als het gaat om de uitgaven aan schoenen. Echter, mannen boven de 45 jaar graven minder diep in hun zakken voor een paar fashionable shoes en dragen de schoenen die ze al hebben.

Kwantiteit en kwaliteit

Als het gaat om kwantiteit boven kwaliteit, dan spannen vrouwen nog steeds de kroon. Vrouwen kopen gemiddeld 4 paar schoenen meer per jaar, maar het zijn dan wel goedkopere pumps en flats. Mannen investeren eerder in de kwaliteit en doen het met minder schoenen per jaar. Zij kiezen eerder voor schoenen die gemaakt zijn van hoge kwaliteit en dure designer merken.

Crisis

Maar het is niet alleen maar luxe in deze moeilijke financiële tijd. Zowel heren als dames laten hun kapotte schoenen eerder maken om langer te genieten van hun schoeisel. Zowel mannen als vrouwen bezoeken de schoenmaker vaker. Het bezoek is met 31% gestegen.

Populair

Bij vrouwen zijn schoenen met studs, spikes en kwastjes populair. Bij de heren doen labels als Converse, Toms en Vans het goed bij de Britse mannen. Deze schoenen zijn belangrijk geworden voor het up-to-date houden van je outfit en je nét even een andere look geven. Naast schoenen is ook de shopping experience voor mannen tegenwoordig belangrijk. Het shoppen van kleding is bij de heren uitgegroeid tot gemeenschappelijke activiteit, een stijging van 5% ten opzichte van vorig jaar. Zou dit ook gelden voor de Nederlandse man?