Online kopen we fashion items die we normaal nooit zouden kopen!

Hangen er soms ook fashion fails  achter in je klerenkast die je in een opwelling via internet hebt aangeschaft en later bij afvraagt wat je er in godsnaam mee moet. Hoe heb je ooit die broek met slangenprint kunnen kopen en hem mooi gevonden, of die vreselijke schoenen met een hoog Spice Girl-gehalte? Blijkbaar durven we online fashion items te kopen die we in de winkel nooit zouden kopen. Hoe kan dit?

Online koop je andere spullen

Het is een feit dat twee derde van de mensen die online kopen, toegeven dat ze geld hebben uitgegeven aan de meest maffe dingen waar ze in het normale leven geen weg mee weten. Een derde van de kopers zegt dat ze regelmatig ongewone kleding online aanschaffen. Bijna de helft van de online kopers geeft toe dat ze via internet sneller iets gewaagdst durven te kopen dan in een winkel. Alleen wat moet je er later mee?

Onderzoek

Een onderzoek uitgevoerd in opdracht van Barclaycard brengt deze cijfers naar voren. Mensen zijn sneller geneigd online fashion items aan te schaffen die ze in de winkel niet zouden kopen. Internet is lekker veilig shoppen, niemand ziet wat voor keuzes je maakt en wat je koopt. En wie zegt dat dat te gekke jurkje in die felle kleuren je niet zal staan. Het ziet er online best gaaf uit. Je kunt lekker allerlei kleurtjes, schoenen en kleertjes mixen naar je eigen smaak.

Doe maar lekker gek?

Dat is nu een van de redenen waarom je online sneller besluit iets “geks” aan te schaffen. In een winkel kun je dat gekke ding van het rek pakken en het passen en dan kom je er naarmate achter dat je toch wel wat te gewaagd of te zot is. Internet heeft die drempel niet en je kunt zonder al te veel nadenken de dingen aanschaffen die je wilt. Heb je de spullen eenmaal in huis dan vallen ze tegen en dan ……….. wat moet je er mee?

Tips

Al die snelle onbedachtzame aankopen leiden tot een ongewenste hoop kleding en schoenen in je kast die je niet wilt dragen en een plundering van je bankrekening. Wees dus verstandig en koop alleen kleding & schoenen als je er zeker van bent dat het je zal staan. Ga anders gewoon naar de winkel dan kun je direct passen en heb je later geen spijt van.