Schoenen gemaakt van mensenhaar

Ja, je leest het goed! Een kunstenares uit China, genaamd Zhu Tian, heeft pumps ontworpen die versiert zijn met mensenharen. Hmm niet bepaald toegankelijk, spookt er vast door je hoofd. Nou dat dachten wij dus ook!

Hairy Heels 

De schoenen zijn voorzien van een puntige neus en enorm smalle hakken. Deze hairy shoes hebben geen plateauzolen waardoor de voorkant erg groot en lang lijkt. Door de lichtroze kleur zien ze er nog minder smakelijk uit, want het lijkt zo echt een beetje op ‘mensenhuid’. De redelijk lange haren zitten vastgeplakt in de gehele schoen. De high heels zijn namelijk gemaakt van een soort gel, waar de haren ingeplakt zijn. We vragen ons alleen af wat voor soort haar het is… maar misschien is het aan de ene kant ook beter om in dit geval niet in detail te treden.

Schoenen gemaakt van mensenhaar: designer Zhu Tian ontwierp de Babe pumps gemaakt van echt mensenhaar. Niet erg smakelijk maar wel origineel.

Tentoonstelling

Isn’t it ironic? De schoenen hebben de naam ‘Babe’ gekregen van Zhu Tian. Door deze naam lijkt het alleen nog maar meer alsof er echte mensenhuid opzit. Maar een ding is zeker: These shoes are not made for walking! De schoenen zijn (gelukkig) onderdeel van een tentoonstelling van de Chinese artiest. Op de tentoonstelling hangen ze bij elkaar gebonden met een touwtje aan het plafond. 

Schoenen gemaakt van mensenhaar: designer Zhu Tian ontwierp de Babe pumps gemaakt van echt mensenhaar. Niet erg smakelijk maar wel origineel.

Wij worden een beetje misselijk van het kijken naar deze schoen en jullie? 

Foto’s: Zhu Tian

Karlijn van Mil