Salvatore Ferragamo Museum opent expositie

Salvatore Ferragamo wordt gezien als een van de beste Italiaanse ontwerpers van schoenen. Hij is vooral bekend geworden van zijn samenwerking met vele celebrities in Hollywood in de jaren ‘20. Ferragamo had een creatieve maar wel wetenschappelijke benadering ten aanzien van het ontwerpen van schoenen. Van hem kennen we innovatieve schoenen als de Wedge en de Cage heels.

Het leuke is dat je z’n innovatieve ideeën nu kunt bewonderen in Florence in het Salvatore Ferragamo Museum. Er is afgelopen week (vanaf 19 April 2013) een expositie geopend ‘The amazing shoemaker – Fairy tales and legends about shoes and shoemakers’. Heb je plannen om naar Italië te gaan deze zomer dan mag je dit zeker niet missen. Maar niet getreurd als het deze zomer niet lukt. De expositie is nog tot 31 maart 2014 te bewonderen in het museum. Dat kun je doen vanaf 9:00 s’-ochtends tot 19:30 ’s-avonds. Voor 6 euro per persoon kun je naar binnen, en dat is niet duur!

De expositie richt zich met name op de sprookjesachtige en fantasierijke ontwerpen en collecties van Ferragamo. Je zult er veel geweldige ontwerpen tegen komen van deze fantastische ontwerper.

Eén van de hoogtepunten van de tentoonstelling is ‘White Shoe’. Dit is een korte animatiefilm geregisseerd door de beroemde kunstenaar Mauro Borrelli. De film is geïnspireerd op het leven van de jonge Salvatore Ferragamo, die in één nacht een paar witte schoenen creëerde voor de eerste communie van zijn zus. Een echt wonder volgens velen.

Mocht je naast deze expositie interesse hebben in de standaard collectie van het museum, dan raden we je zeker aan deze te bekijken