Vrouwen: liever Uggs dan hoge hakken

Het is een feit dat vrouwen dol zijn op schoenen kopen. Aangezien het niet de meest charmante schoenen zijn en nogal lomp overkomen, blijkt uit onderzoek dat Uggs één van de meest gevonden schoenen zijn in de kast van een vrouw. Shocking? Toch is het zo. Tegenwoordig hebben we volop keus, maar toch kiezen we blijkbaar eerder voor comfort en gemak dan voor fashionable en charmant.

Het onderzoek 

Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat 35% van de vrouwen uit de Verenigde Staten meer dan 20 paar schoenen in de kast hebben staan. En iets meer dan een kwart van de vrouwen -26%- geeft aan dat Uggs tussen die 20 paar schoenen behoren.

Het onderzoek bestond uit een enquête gehouden onder 6750 Amerikaanse vrouwen. Terwijl 46% van de vrouwen minder dan 20 paar schoenen bezit, blijkt toch een significant aantal vrouwen een schoenentik te hebben. Van de ondervraagde vrouwen bezit 14% meer dan 50 paar schoenen en 4% meer dan 100 paar schoenen. Als dat geen shoejunks zijn!

Comfort vs. Fashion

Ook blijkt dat Amerikaanse vrouwen comfort verkiezen boven fashionable schoenen. In tegenstelling tot 4% van de vrouwen die een paar Louboutins in de kast hebben staan.

Uggs

Toch is de grote verassing het aantal vrouwen dat een paar Uggs in de kast heeft staan, aangezien Uggs in het begin van het jaar 2000 een echte modetrend was. De populariteit van Uggs is deels te wijten aan het aantal celebs dat regelmatig wordt gespot in deze warme boots. De modebladen staan tegenwoordig ook nog vol met Uggs. 

Celebs 

Uit het onderzoek blijkt ook dat celebs een grote rol spelen in onze schoenenkeuze. Dit is vooral het geval onder het jongere publiek. Uit de enquête blijkt dat 19% van de vrouwen geboren in de jaren ’80 en ’90, schoenen hebben gekocht die ze hebben gespot bij een celeb.

Salaris

Ook blijkt uit het onderzoek dat het kopen van schoenen beinvloed wordt door het salaris. 1 op de 5 vrouwen die meer dan €115.000 per jaar verdient loopt elke dag op hoge hakken. Een hogere hak blijkt een indicatie te zijn voor een hoger salaris.

In tegenstelling tot 71% die minder dan €30.000 per jaar verdient, dragen deze vrouwen nooit hakken naar hun werk.

Wedge sneaker

Ook de wedge sneaker blijkt erg populair te zijn onder vrouwen. Deze sneakers -die populair werden dankzij Isabel Marant- hebben de harten veroverd van vele vrouwen. 14% loves the look.

Online shoppen

Ondanks de groei van online shoppen, geeft 42% aan nooit schoenen online te kopen. Ze willen deze toch liever eerst persoonlijk zien en passen.

We love shoes!

Welke schoenen je ook draagt, het shoppen van schoenen blijkt een universele handeling te zijn. 73% van de vrouwen zegt 1 tot 5 paar schoenen per jaar te kopen. Met andere woorden: Shoes are a girls best friend!

Verder onderzoek

Toch zou verder onderzoek moeten aantonen of dit ook geldt voor Nederlandse vrouwen. Zijn die ook fan van Uggs of blijken we toch iets meer gevoel te hebben voor stijl?