Rick Owens ontwerpt Adidas sneakers

Hij is het brein achter glamorous angstaanjagend mooie collecties: Rick Owens is hot en hoe! Hij domineert de modewereld met zijn gothic inspired looks en menig fashionista vallen voor zijn it-items. Gelukkig is Rick Owens een echte duizendpoot en laat hij zien dat niet alleen high fashion op zijn naam staat. Om wat glamour naar de streets te brengen gaat hij namelijk in samenwerking met Adidas sneakers ontwerpen. Hij stapt uit zijn luxe schaduw en maakt plaats voor de sportschool. Wij zijn benieuwd!

Gothic

Er komt een sneakercollectie voor zowel dames als heren. Verwacht wordt dat de schoenen van Adidas een hoge dosis gothic couture krijgen met Rick Owens als hoofdontwerper. Naar verwachting zal hij blijven bij z’n signature stijl. Hij zal dus niet afwijken van zijn kleuren als zwart, grijs, wit, parel en ivoor, enkelvoud en slanke silhouetten. De Adidas collectie by Rick Owens belooft dus heel wat te worden! De samenwerking  met Adidas was een sneaky trucje om zichzelf ervan te overtuigen om aan cardio te gaan doen.  ‘’Ik werk als een paard, maar ik haat haat haat cardio. Ik besefte dat ik nu ik in de 50 ben iets voor mijn hart en longen moet doen. Dus ik moet beginnen met lopen. Ik dacht bij mezelf: Welke schoenen moet ik daarbij dragen?’’, aldus Rick Owens. Reden genoeg dus voor de ontwerper om een collectie sporty chic sneakers te ontwerpen!

December 2013

Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot de collectie in de winkels ligt die vanaf december 2013 te koop zijn. Net als de catwalk collecties van de designer zijn ook deze sneakers allesbehalve goedkoop. Voor een paar sneakers betaal je rond de 400 dollar.

Basketbal schoenen

Het is overigens niet de eerste keer voor Rick Owens dat hij een paar sneakers ontwerpt. In het verleden ontwierp hij een basketbal high top sneaker. Zie hieronder.