Op hakken lopen: hoe doe je dat?

Het lopen op hakken wordt beschouwd als een kunst. We hebben ze allemaal in de kast staan, maar toch zijn er heel wat vrouwen die hun ballerina’s verkiezen boven hun stiletto’s. Niet gek natuurlijk als je bedenkt dat hakken je blaren, pijnlijke en zere voeten kunnen bezorgen. Toch zijn er een aantal punten waarop je moet letten bij het dragen of aanschaffen van een paar stiletto’s. Dus haal die killer heels maar uit je kast en begin meteen met oefenen!

De juiste maat

De juiste maat is één van de belangrijkste punten bij het kopen van hoge hakken. Niet te klein en niet te groot. Neem de tijd als je hakken gaat passen en zorg ervoor dat je deze past midden op de dag. Je voeten zijn dan al wat uitgezet waardoor je beter kunt inschatten of een hak je pijn gaat doen of niet.

Bredere hak

Draag je niet vaak hakken? Ga dan voor een dikkere hak of een wedge die zorgen voor meer stabiliteit en comfort. Je hoeft minder te balanceren en bovendien zorgt een dikkere hak voor meer steun.

De juiste houding

Probeer bij het lopen op hakken je evenwicht te vinden.  Vaak sta je op je tenen waardoor het vinden van de juiste balans nodig is. Sta voor de spiegel als je oefent en denk om je houding!  Belangrijk hierbij is: Schouders naar achter en borst naar voren. Verder: Beweeg vanuit je heupen als je loopt en draait.

Oefen elke dag

Oefen elke dag op een paar stiletto’s en je zult zien dat het steeds beter gaat. Loop gecontroleerd, let op je houding en zorg ervoor dat je geen haast hebt. Zoals Louboutin altijd zegt: ‘’De dames die op mijn hakken  lopen moeten geen haast hebben’’.

Beeld: Stockpic