Mode winter 2013: Wat zijn de schoenen trends?

De zomer moet nog beginnen, maar in modeland stomen ze zich al klaar voor aankomende winter. De schoenen trends van de winter van 2013 zullen voor vele Shoejunks niet erg verassend zijn aangezien er een aantal overkoepelende trends en schoenmodellen zijn. Neem bijvoorbeeld puntschoenen en  heels met enkelbandje. Deze trends zagen we al eerder in de zomer voorbijkomen en waren ook te zien op de winter catwalk. Gelukkig zijn er ook een aantal opvallende microtrends die zeker noemenswaardig zijn deze winter. Neem bijvoorbeeld ‘Sandal Boots’ : laarzen waarvan je tenen gezien mogen worden. 

Spekzolen

Dik, dikker, dikst. Dat zijn de zolen van aankomende winter. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je onstabiel toont op een paar hakken, want daar steken deze spekzolen zeker een stokje voor. Voor de echte lef én liefhebbers!

Veterlaarzen

Deze winter gaan we veel veterlaarzen zien. Bij merken als Gucci, Jason Wu en Jonathan Saunders werden al laarzen gespot met veter details. Voor, achter of om de enkels : veters worden deze herfst en winter overal geplaatst. 

Sandal Boots

Lekker stoer en sexy de winter in met een paar Sandal Boots. Onder andere Rihanna is groot fan van deze stijl en wordt tegenwoordig vaak gespot in een paar sexy Sandal Boots. Deze winter komen sexy benen deels tevoorschijn. Dus ook in de winter geldt: verzorgen die voeten!

Pretty Prints

De winter is al saai genoeg, vandaar dat aankomend najaar kleur is toegestaan en dan met name drukke en felle prints. Onder andere gespot bij Cynthia Rowley en Just Cavalli.

Loafer details

Onder andere gespot bij Chanel, Tommy Hilfiger en Dries Van Noten. Loafers zijn al enige tijd populair onder vrouwen, maar de winter van 2013 staat in het teken van classy heels geïnspireerd op de loafer. Veel details die ook in loafers zitten worden in een nieuw jasje gestoken voor een paar killer heels.  Maar ook platte schoenen met loafer details zijn hot!

Voor een uitgebreider verslag klik hier